En galakväll anordnades i Pingstkyrkan för att hjälpa unga flickor ur sexslaveri.

Carola var egentligen inte huvudnumret utan sju unga kvinnor som flytt undan sexslaveriet och hittat tillbaka till ett värdigt liv tack vare föreningen LoveNepal, som var och arrangerade kvällen.

Annons

Kvinnorna fanns med under kvällen, berättade sina livshistorier och hur de blivit hjälpta av LoveNepal.

Även Mikael Alvén, som startade föreningen, fanns med.

– Frågan är hur vi kan bli en motkraft till att flickor utnyttjas sexuellt. Att klaga och gnälla hjälper inte. Vi måste tända ljus genom att agera, sa han.

Under kvällen framförde Carola några sånger, bland annat You got a friend, Jag vill alltid älska, Du vet väl om att du är värdefull. Hon berättade om sin tro, vad den betyder för henne och vad hon vill att den ska betyda för andra kristna. Med de högklackade pumpsen kvar på scenen gav hon sig ut bland publiken för att sjunga "låt mina fötter få gå, på vägar dit jag ska vandra".

– Det är också vad den här kvällen handlar om, ta av skorna, ge lite action och agera för det vi är här för ikväll, sa hon.

Efter ett sista sångnummer tillsammans med Sävsjö gospel choir, skyndade sig stjärnan iväg. Ute i bilen väntade dottern Zoe som skulle på dansuppvisning hemma i Stockholm.