Sverigesdemokraternas partiledare kuskar land och rike kring. På lördagsmorgonen var det dags för stopp i Skövde, hans 67:e valtal på kort tid. På Eric Ugglas plats, torget mellan Skaraborgs tingsrätt och GöteborgsOperan, höll han ett ganska förväntat tal i 40 minuter.

Förväntat - på så sätt att han inte bjöd på några nya utspel eller överraskningar. Punkt för punkt redogjordes för Sverigesdemokraternas program och det märktes tydligt att det inte var första gången som talet hölls. Synpunkterna och ståndpunkterna är sedan länge intrummade.

Ett hundratal personer sökte sig till platsen och de som hade ansiktet vänt mot partiledaren applåderade starkast när han kom in på partiets syn på flyktingmottagning.

– Vi är de som har den mest humana flyktingpolitiken. Vi ger tio flyktingar var sitt äpple, de andra ger alla äpplen till en, var ett exempel som partiledare Åkesson använde.

Tidigare i år, i samband med EU-valet, gästade Åkesson Skövde och möttes då av en ganska högljudd protestgrupp. Denna gång valde motståndarna att tyst men ändå högljutt (läs: demonstrativt) vända ryggen till partiledaren.

– Det är inget jag reagerar över. De var ganska snälla, säger Jimmie Åkesson i vår film.

Kring åhörarna slogs en nästan lika manstark polisring, och mötet hölls utan störningar.