Efter två säsonger i kanadensiska OHL återvände 20-åringen inför den här säsongen till Sverige och allsvenska Almtuna. Den 2 november kom den oväntade nyheten att högerskytten brutit kontraktet på grund av familjeskäl och att han var klar för Falköping Blue Riders i division 3, där hans pappa Fredrik är tränare.

Efter 8 poäng (4+4) på tre matcher i Falköping är det nu klart att den hårdskjutande backen byter till sin moderklubb Skövde IK i division 1.

– Det ska bli väldigt roligt att komma hem till klubben man en gång växte upp i. Trots att man varit borta i fem år, så har man alltid haft ett öga på Skövde av naturliga skäl. Det är ett väldigt ungt och spännande lag med ett nytt spelsystem. Det ser väldigt intressant ut och som jag tror kommer ge bra resultat över tid. Att få komma hem och vara med på den resan ska bli superkul, säger han till SIK:s hemsida.

Skövdes tränare Johan Hellström är mycket nöjd med nyförvärvet:

– I Adam får vi en back av hög kaliber, som under hela sin juniortid presterat på väldigt hög nivå. Han är en riktigt bra blålinjespelare även med allsvenska mått mätt och har ett fantastiskt skott. En spelare med otroligt stor rutin trots sin ringa ålder.

Relaterat: SIK krossat av serieledaren – långt upp till allettan
Relaterat: Skövde IK förlorade andra raka - föll tungt mot Kumla