IFK Skövdes förstemålvakt Håvard Åsheim är skadad och beräknas bli borta mellan tre-åtta veckor.

LÄS MER: Åsheim tvingas till operation

När IFK Skövde mötte Alingsås HK på torsdagskvällen startade därför Marcus Holmén i mål för hemmalaget. Han skötte det bra men fick i andra halvlek flytta på sig.

Då klev nämligen Pål Ahlmark in. Klubbens tredjemålvakt, som till följd av Åsheims skada återkallats från sin utlåning, hade tidigare bara hoppat in vid ett kortare tillfälle.

Men på torsdagen fick Ahlmark chansen att presentera sig på riktigt och då spikade han igen.

– Jag hade suttit och laddat i två matcher och nu fick jag chansen. Det kändes väldigt bra att kunna förvalta förtroendet, säger Pål Ahlmark.

50 i räddningsprocent

Han räddade fyra av åtta skott och var starkt bidragande när IFK Skövde besegrade Alingsås med 33-25.

– Jag var lite kall när jag kom in men fick göra min första räddning tidigt och då steg adrenalinet. Det var viktigt och gjorde att jag insåg att jag klarar av att spela på den här nivån, säger Ahlmark, som imponerades av inramningen i Arena Skövde på torsdagskvällen.

Annons

– Det är helt underbart att spela inför den här publiken, det finns inget bättre. Jag spelade bara tio minuter men med den här inramningen är det värt att sitta på bänken i två och en halv match för att få spela.

"Måste vara kallare"

Till vardags vaktar Ahlmark HP Skövdes mål i division 1. Det finns en hel del som skiljer Handbollsligamatcherna från matcherna i ettan.

– Tempot är högre och bollen förflyttas fortare. Det innebär att jag måste förflytta mig och komma i position snabbare. Spelarna vågar också hålla i bollen längre här och tittar mer på mig för att läsa av och det innebär att jag måste vara kallare i mitt spel.

Målvaktens målsättning för de kommande veckorna är solklar.

– Jag satsar på att få vara kvar i IFK så länge som möjligt. Antagligen flyttar jag tillbaka till HP när Håvard (Åsheim) kommer tillbaka från sin skada. Då ska jag fortsätta prestera i division 1 för att få komma tillbaka och spela i högstaligan igen, avslutar Pål Ahlmark.