Paret består av en 27-årig man och en 21-årig kvinna.

I förhör har de tre åtalade gjort vissa medgivanden.

Samtliga har åtalats misstänkta för tre stölder i två olika Dollarstorebutiker. En i Mjölby och en i Skövde.

– De agerade i lite olika konstellationer vid stölderna, säger kammaråklagaren.

Enligt Erik Gunneland Dahlbäck var det övervakningsfilmen från Dollarstore i Skövde som fällde trion.

– Det fanns bilder även från butiken i Mjölby, men på de bilderna vek personerna ner sig så att det inte gick att identifiera dem.

Kammaråklagaren berättar att trion greps i samband med stölden i Mjölby av väktare, som sett dem bryta upp förpackningar med fiskeutrustning.

– De bröt upp förpackningar och plockade ur haspelrullar, som de stal.

Ganska snart efter de inledande förhören framkom det att två av de tre misstänkta gärningsmännen även begått stölder på Dollarstore i Skövde. När man granskade övervakningsfilmen kunde man också identifiera tjuvarna.

– De har i förhör hävdat att de stal för att diverse släktingar i hemlandet fiskar. Men vi tror att syftet var att sälja fiskeutrustningen. Det är också vad vi kommer göra gällande vid förhandlingen i tingsrätten.

Varför stal de just haspelrullar?

– Det vet vi inte. Det är inte utrett, säger kammaråklagare Erik Gunneland Dahlbäck.

Annons

Dollarstore i Skövde fick besök av trion vid två tillfällen. Första gången den 18 januari 2018. En vecka senare stals ytterligare haspelrullar. Totalt kräver butiken de åtalade på 6 300 kronor i ersättning för de brutna förpackningarna.

I åtalet yrkar också kammaråklagaren på att de tre nu åtalade personerna ska utvisas ur landet efter att de avtjänat sitt straff och förbjudas att återvända inom fem år.