Söndag 7 juni, cirka kl 18. 17-åriga Lisa Holm stänger tillsammans med tre kolleger sin arbetsplats, ett kafé vid vägen i byn Blomberg på Kinnekulle.

Söndag 7 juni, kl 18.23. Lisas föräldrar i Skövde får ett sms skickat från dotterns telefon. Där står att hon är på väg att köra hem med sin moped.

Söndag 7 juni, ca kl 20. En av föräldrarna åker motsatt väg i hopp om att möta dottern. Men när föräldern kommer fram till kaféet står mopeden parkerad med nycklarna i.

Söndag 7 juni, ca kl 22. Föräldrarna anmäler försvinnandet till polisen.

Måndag 8 juni. Polisen startar en utredning genom att leta i närområdet. Under dagen hittas en handske som man tror tillhör Lisa Holm.

Tisdag 9 juni. Med föräldrarnas tillstånd går polisen ut med namn och bild på Lisa Holm för att få allmänhetens hjälp.

Tisdag 9 juni. Polisen hittar delar av en mobiltelefon och koncentrerar insatserna till området kring platsen där dessa hittas.

Onsdag 10 juni. Missing people sätts in i sökarbetet.

Annons

Fredag 12 juni. Försvinnandet leder till många kommentarer och ryktesspridning på sociala medier.

Fredag 12 juni. Lisa Holm hittas död på en gård en dryg kilometer från kaféet i Blomberg. Tre personer anhålls för mord respektive grovt skyddande av brottsling.

Onsdag 17 juni häktas de tre, två män 35 och 31 år, samt en 31-årig kvinna.

Tisdag 23 juni släpps kvinnan ur häktet och en vecka senare släpps även den yngre mannen.

Tisdag 7 juli deltar hundratals personer i begravningen i och utanför Säters kyrka.

Tisdag 15 juli. En preliminär obduktionsrapport är klar. Hittills har närmare 400 förhör hållits i utredningen, och polisen har fått in runt 1 000 tips.

Fredag 28 augusti. Frivårdens utredning visar att den misstänkte litauiske mannen levt ett lugnt och ordningsamt liv fram till händelsen i juni på Kinnekulle. Han är tidigare ostraffad och enda gången han varit i klammeri med rättvisan var vid ett tillfälle i ungdomen när polisen fick avstyra ett bråk mellan honom och en annan man efter ett missförstånd. Detta ledde inte heller något åtal.

Fredag 23 oktober, drygt fyra månader efter Lisa Holms försvinnande, väcks åtalet mot en 35-årig man som misstänks för mord på Lisa Holm. Mannens hustru och yngre bror, som tidigare var misstänkta, är avförda från utredningen.