Under måndagen hade handbollsligan upptaktsträff i Malmö. En träff där lagens kaptener och tränare blev utfrågade på en scen inför säsongen 2018/2019. IFK Skövde representerades således av lagkapten Kristian Svensson och tränare Jonas Wille.

Många IFK-supportrar ser fram mot det som komma skall med stor förväntan. Längtan efter slutspel är stor. Vad som nu möjligen gör supportrarna än mer förväntansfulla är att de flesta av handbollsligalagens tränare tror att Skövde når slutspel.

– Vi har sagt att vi ska till slutspel så det är i fas med vad vi vill. Det var ett tag sen vi var tippade till slutspel så något rätt har vi ju gjort och på rätt väg är vi, säger Kristian Svensson.

De själva tippar sig på en åttondeplats och snittet från de andra klubbarna landade på 7,92 – alltså lite högre än IFK:s egna tips.

Vad säger du om tipsen i övrigt?

– Jag tror det kommer bli väldigt jämnt. På pappret är det IFK Kristianstad och Malmö som sticker ut sen är Ystad med där bakom. Därefter kommer det vara jämnt och lagen kommer plocka poäng av varandra, säger Svensson.

Tränarnas tips:

1. IFK Kristianstad

2. HK Malmö

3. Ystads IF

4. Sävehof

5. Lugi

6. Alingsås

7. Redbergslid

8. IFK Skövde

-------------------------

9. Eskilstuna Guif

Annons

10. Hammarby

-------------------------

11. IFK Ystad

12. AIK

13. Önnereds HK

--------------------------

14. HIF Karlskrona