Med sina 16 mil och 4 500 höjdmeter är Kullamannen ett av de allra tuffaste ultraloppen i Sverige. Tävlingen utspelar sig på Kullaberg i Skåne och är lite av ett favoritlopp för ultralöparna i Team Billingen X-trail.

Vid årets upplaga fanns Karl-Fredrik Andersson, Rasmus Persson, Sofia Smedman och Viktor Stenqvist representerade på startlinjen. ”Kalle” snabbast i Skövdegänget.

250 löpare kom till start i tävlingen men endast 111 personer lyckades fullfölja hela sträckan. I Skövdegänget var Karl-Fredrik snabbast och genomförde hela loppet på 19 timmar och 45 minuter, något som räckte till en hedrande tredjeplats.

–  Jag är riktigt glad och nöjd över min insats. Det känns väldigt skönt att äntligen ta en pallplats på den här tävlingen, sa ”Kalle” strax efter målgång.

Även Sofia Smedman och Rasmus Persson stod för fina insatser och knep andra respektive femte plats i dam- och herrklassen. Viktor Stenqvist tvingades tyvärr bryta loppet efter 10 mil, smärtan i ena benet blev alldeles för påtaglig för att kunna fullfölja loppet.