Det var den 3 maj som en man och två kvinnor kom in i Ica Nära i Tidan.

Kvinnorna var kvar i butiksdelen medan mannen lyckades ta sig in i det låsta kontoret och där länsa värdeskåpet. Utöver 39 000 kronor i kontanter fick mannen med sig lotter värda 9 000 kronor.

Filmen från övervakningskameran visar hur mannen kommer in i kontoret och tar saker ur värdeskåpet. Filmen visar också hur han skadar sig i handen och börjar blöda. I ett försök att få bort blodspår syns hur mannen slickar på skåpets dörren.

Annons

Tjuven lämnar butiklokalen via en bakdörr och möter kvinnorna utanför butiken och de åker iväg i samma bil

Personalen på Ica Nära har berättat att kvinnorna använde sina mobiltelefoner och kan ha haft kontakt med mannen när han tömde kassaskåpet. Plötsligt lämnade kvinnorna butiken och personalen såg de tre åka iväg i en mörk bil.

Det fanns blodspår kvar och de ledde till en 34-årig man bosatt i Stockholm.

34-erkänner att han tog sin in i butikskontoret och plockade pengar och lotter från kassaskåpet och har åtalats för stöld.

Den åtalade hävdar att det var kvinnorna som sa till honom vad han skulle göra och att han i efterhand bara fick behålla några tusen kronor av bytet.

Namnen på kvinnor ha reste tillsammans med vill han inte avslöja. Det finns tydliga bilder på kvinnorna från övervakningskameran, men de är inte identifierade.