Tidningen Land korar varje år en lista med Sveriges mesta lantisar. På plats 98 återfinns tjejrockbandet Browsing Collection, en utmärkelse om gillas av bandet.

— Det är jättekul, lite udda och lite nytt, särskilt inom musikvärlden, där brukar man inte hamna på sådana listor.

En del förknippar lantis med något töntigt, en bonnläpp som står i någon vägkorsning och undrar "har du höönor eller". För Browsing Collection och skaraborgarna i gemen är lantis något positivt och med en tilltalande självdistans brukar de också skämta om det på spelningar,

Annons

Alla tjejer är uppväxta på landet eller en mindre ort. Moa och hennes syster Nora är uppväxta i Lerdala, Carro Karlsson i Väring och Mimi Brander i Hjo. Idag bor samtliga i Skövde.

— I och med att vi har vuxit upp på landet har vi kunnat få vara oss själva och fått tid och möjlighet att göra vad vi vill. Medan kompisarna hängde på Resecentrum satt vi hemma och lirade gitarr eller var i verkstaden, som var vår replokal, säger Moa.

Det har påverkat musiken också, menar hon.

— Vi har vårt eget sound, kunnat jobba i vår egen bubbla med texter och musik utan att någon lagt sig i.

Julen har inneburit lite ledigt vad gäller spelandet. Däremot har det skapats en och annan ny låt. Om några veckor ska skiva nummer sex spelas in i Stockholm. Tjejerna styr över sin egen produktion. Moa håller med om att det kan vara svårare att slå igenom utan ett stort skivbolag bakom sig.

— Men när vi väl gör det blir det mer genuint. Att göra allt själv är också väldigt lärorikt, det är tryggt.