Rånet skedde i närheten av Högås kyrka på Skövdevägen i Tibro vid 03.30-tiden i natt.

— Tidningsbudet var på väg till sin arbetsplats då han blev rånad av två maskerade män i mörka kläder. Personerna är okända för målsäganden och bedömningen är att personerna var i 20-årsåldern, säger Maria Björklund, jourhavande förundersökningsledare på Skaraborgspolisen.

Annons

Tidningsbudet blev av med sin mobiltelefon vid rånet. Enligt polisen blev tidningsbudet hotat med ett pistolliknande föremål. Tidningsbudet blev inte skadad i samband med rånet och polisen har inte kunnat klarlägga vad för typ av vapen det var som användes.

Polisen har i nuläget inte fått kontakt med några vittnen och efterlyser eventuella vittnen att höra av sig.

Omkring en timme tidigare fick polisen larm om ett bråk vid busstationen som inte ligger långt från platsen där tidningsbudet blev rånat. Polisen misstänker att de två händelserna kan höra ihop och är även intresserade av vittnesuppgifter kring den misstänkta misshandeln.

— När vi kom fram till busstationen fanns inga personer kvar på platsen. Eftersom det är två så pass grova brott som har skett på platser så nära varandra tror vi att det kan finnas ett samband, säger Maria Björklund.

Förra helgen inträffade två personrån i Skövde och ett i Falköping. Polisen kan i nuläget inte säga om de tror att de olika personrånen kan ha ett samband.