Det blev en spännande match inför 188 åskådare i Lionshov Ishall där lagen följdes åt i målprotokollet.

Emil Andersson gav THF ledningen knappt halvvägs in på den första perioden. Men bara två minuter senare kvitterade hemmalaget.

Tio minuter in på andra perioden kom 2–1 till Lions i powerplay. Emil Andersson gjorde därefter sitt andra mål för kvällen kort därpå.

Innan perioden var över hade Lions återtagit ledningen.

I tredje tog det bara en minut och 40 sekunder innan det återigen var utjämnat. Målskytt den här gången var Elias Karlsson.

Några fler mål blev det inte under ordinarie speltid.

Tio straffmissar i rad

I förlängningen, som är maximerad till fem minuter, drog THF på sig en utvisning efter en minut och 40 sekunder. Ett gyllene läge för Lions att avgöra, men gästerna stod emot och tog matchen till straffavgörande.

Men där lyste målen med sin frånvaro. Det dröjde till den elfte straffen innan det första målet kom och det var Emil Andersson som till slut spräckte nollan.

När sedan Isac Sandström räddade sin sjätte raka straff var saken klar. Den sistnämnde lånades in från division 1-laget Borås HC efter att David Persson Thorsell blivit långtidsskadad. I den här matchen svarade han för 42 räddningar.

Annons

I och med vinsten går THF upp på åtta poäng i tabellen och är på tredje plats. Nästa match är på söndag hemma mot serieledande Lidköping.