Katten är vårt populäraste husdjur. Det finns runt 1, 3 miljoner katter i svenska hem.
Men vilken katt är sötast? Smartast? Förmodligen finns lika många åsikter som det finns kattägare.
Nu ska vi i alla fall utse årets Lussekatt.
Alla är välkomna i vår tävling, raskatter med stamtavla likväl som hittekatter från katthemmet. Vem blir årets Lussekatt?
Vi hoppas på många bilder på din katt, eller kanske en film? Vi kommer att utse vinnare i två klasser, foto samt film.
Du har fram till 12 december klockan 12.12 på dig att skicka in din Lussekatt. Luciadagen den 13 utser vi vinnare, som kommer att prisas med presentkort och kattleksaker från Zoofias djurhörna.
Störst vinstchans har katten som presenteras med en bra bild/film och några korta rader om vad vi ser.

Trassla heter våran katt,
hon är gul, vit och svart.
Det är hennes första Lucia,
som vi nu ska fira.
Med en bild i tidningen,
hon sprider glädje redan i gryningen!


Frans tar en liten julfika

 

Morris är en "hittekatt" från Evas Katthem, han har nyss fyllt 3 år och består av drygt 5,6 kg muskler.

Han har en "flickvän" som heter Kajsa Kavat, är inte hon på bushumör så "kör" han sitt eget race.

Han vänder alltid upp magen när man pratar med honom. Tycker mycket om att bli kliad på magen.

Är gärna ute och jagar och kommer med fina presenter till matte som heter Ninnie Rönnefeldt.

Vänligen  Ninnie Rönnefeldt, Skara. 

 

 

 

 

 

 

 

Detta är vår goa katt Keso som är två och ett halvt år. Han är född närheten av Fröjered. En supergo och rolig katt som ger oss så mycket kärlek och skratt. Hälsningar Malin Athley Rang,  Mullsjö

Här kommer en bild på våran goa Vickan två år, som ägnar sig åt sin favorit sysselsättning att slappa.Hälsar Erik Wennberg, Falköping

 

 

 

Hej! Här är vår fina katt Bamse. Han är 4 år, född i Karleby och bor med oss i vårt hus inne i sta'n. Han längtar precis som vi efter bebisen som ska komma i januari. Under tiden håller han till i barnvagnen så den blir ordentligt inkörd. Juliga hälsningar från lillmatte Karin Carlsson, 11 år  och lillhusse Nils Carlsson , 8 år i Falköping. 


Här är Burmillakatten Popcorn 1 1/2 år, som tar sig en liten lur. Han tycker det är så skönt att sova på rygg, eller bli kliad på magen.

Lussekatten Iris tar igen sig. Inskickat av Britt-Marie Rydholm och Stig-Olof Lenneér i Tidaholm.


Det här är vår Wilma, snart 3 år. Det bästa som finns är att jaga allt som rör sig, däremellan vill hon helst sova på rygg, gärna i husses knä. Ägare är Peter och Lotta Ahlm på Dustaregatan i Skara.

"Det här är katten Leia som gärna värmer nakenhunden Lovisa i dessa kalla tider" berättar Malin Moblad.

Somalikatten Caramelle får sitt öra tvättat av blågula aran Caramba.

 

 

"Detta är våran Dexter. Här brukar han sitta och tindra med ögonen. Han gör allt för att få en riktig god mumsbit då det enda han tänker på är mat" berättar Annika Sandberg Larsson och Pontus Karlsson.

"Lille Lennart, ser ut som en ängel men är en riktig buse" tycker Helena Kuronen.

 

"Detta är Ellie och Tina, två oskiljaktiga små kärlekstussar. Tina är skvallertanten av dem och säger alltid till när Ellie gör något som inte är okej. Trots detta är dem totalt förälskade i varandra och sover alltid nära, busar så det står härliga till, håller gärna om varandra, tvättar varann och går på lådan tillsammans" berättar stolta ägarnae Linda och Rocky.

 

Skickar er ett underbart kort på vår katt Nessie. Ju trängre dess bättre tycks hon tänka. Varmt å skönt är det i fönstret också.
Mvh Eva Eriksson.

Mayumi, världens inte bara sötaste kattunge utan även gosigaste! Hon vill bara ligga i knät och spinna. Vaktar sin storebror Axel 6 år pånätterna genom att sova nära och hålla sina småtassar på Axels fötter! Lyckan är gjord för sonen med svår astma som nu äntligen fått en kisse, en allergivänlig sådan! :)
Här har vi Mio 1,5 år och Doris 7 månader som kommer riktigt bra överens. De ligger ofta och sover tätt ihop här hemma, t ex på hatthyllan eller i bredvid i soffan. När de inte vilar busar de så att mattorna far åt alla håll.
Hälsningar Boel Falk,  Skövde

 

Här har vi katten Leo, namnet fick han för att han ser ut som ett lejon som ni ser. Leo är en riktig liten buskatt som gärna leker med sin rumskamrat så ofta han orkar. Det bästa som finns är att hoppa runt i decimeterhög snö på vintern. Andra spännande aktiviteter är att vandra på garagetaket men sen är det inte lika spännande att försöka komma ner.

Leo bor i Velinga Tidaholm och ägs av Leif och Marita Ek
blom

 

Trean är en social och härlig katt med ett stort hjärta men med en lite mindre hjärna. Sitt namn fick hon när hon var liten.  För att få lite spänning i sitt enkla kattliv kryddar hon det med att ibland ta en promenad på hustaket.

Kattens Namn och adress är Trean och hon bor i Daretorp.
Ägare John Jacobsson Cedin


Lussekatten Diesel på 4 år som prövar tomtedräkten inför julafton! Snällare o goare kisse får man leta efter :) /emelie, Falköping

 

Min finaste livskamrat Stella 4 år, älskar att vara nyinflyttad i Skövde och hon ser varje dag något nytt och spännande ifrån vardagsrumsfönstret.
Stella och hennes matte Lili-Ann Carlsson bor i Skövde.

Vi skulle gärna se våran mormors katt Findus till årets Lussekatt. De är vi, Oliver och Filip Karlsson som har döpt honom till Findus. Han är väldigt  lekfull och busig men växer ganska fort. Han gillar att leka med studsbollar och har ett favorit rep som han går och bär runt på. Han gillar även pepparkakor. När han väl är still ligger han gärna i knät och spinner. Han är vår favorit lussekatt.

Oliver / Filip Karlsson Falköping

Våran tillgivna Lussekatt Hugo är 11 år och gillar både gammal som ung, och har kontroll påläget både inom-och utomhus. Att ligga i knäoch titta påTV är ett “måste”innan det är dax att tillsammans gåoch lägga sig för natten. Mvh. familjerna Garp i Falköping/Vingåker

Lussekatten Tissan Marta. "Julstäda ni,jag tänker inte röra en fena!" God-Jul önskar Tissan o matte Catrine Johansson, Vartofta

Här ser ni katten "Mahogny" som bara busar och leker hur mycket som helst!Han är en "Sibirisk" katt, 4,5 mån.Ägarna heter Fredrik Boström och Anna Pettersson och de bor i Skövde.


Hej skickar en bild på en mycket bestämd herre som heter Einar detta är hans favoritställning när han sover. Han älskar sockerkaka och limpsmörgås med ost och han är så kelig och sällskaplig. Einar bor i Floby pålövängsgtn 36 hos Mats och Margareta Gyltoft

 

Detta är våran lilla söta Sheba. Hon är en speciell liten fröken på 1,5 år som älskar att ligga på rygg, gärna framför brasan och mysa. Där kan hon ligga i flera timmar. När hon inte ligger där så brukar hon leka med våran andra katt Dexter, vara ute och fånga löv eller gå på musjakt, (fast hon inte lyckats fånga något än, kanske är hon en djurvän?)
Ägare: Annika Sandberg Larsson & Pontus Karlsson, Tidaholm. 


Vår goa och pratsamma Trissa, en norsk skogkatt som är 13 år. Vi hämtade henne hos Ewa på Stenums katthem när hon var två år.
Hon är en fin liten kattdam som inte går ut när det regnar eller snöar för då blir hon våt om fötterna.
Hon är en innekatt med möjlighet att gå ut när hon vill, för det mesta ligger hon inne och sover i min säng och då även på natten. Ägare Ulla & Harald Holm 


Här kommer en bild på våran Tiger, en bland 4 andra katter, men han är den som tycker om att klä ut sig mest...
Ann-Marie Gutsch, Uddagården 


Lycka är att få ha dessa två, underbara katter, i våra liv. Simba och lillasyster Humla, de är verkligen nyckeln till nuet! Ägare är familjen Qvist/Arvidsson. 

 


Här är min katt Tusse som provar sin tomtedräkt inför julen! Ägare: Jennie Gustafsson 

Här kommer katten Sia! En helt vanlig bonnkatt som flyttade in hos oss för 4  år sedan. En otroligt sällskaplig katt men som inte tvekar på att hitta på ett litet bus så fort andan faller på. God Jul önskar Sia och familjen Lindberg.


Detta är katterna Vista och XP. Båda är gärna ute och blir man lite frusen så här i juletid så vad passar inte bättre än en kram och en rejäl julkyss. Hälsar ägaren Lena Lidén.


Gizmo sträcker ut i vintersolen! Bild från Andreas Wilhelmsson.


Här är Vilbur allmänt kallad Ville! Ville är otroligt överprioriterad, och nöjer sig inte med ett nej, han ska bestämma och framför allt ska han bestämma över mattider och vad som serveras. Helst ska det vara röding, lax eller andra kött/fågelrätter. Inget blandat tjafs som burkmat eller ännu värre torrfoder!! Ut vill han inte gå,  det blir ju blött om fötterna. Sen låter inte denna norska skogkatt som en katt heller, han gnäller som en gisten dörr! Men han är ett av jordens kattmirakel! Matte Astrid Wåhlin

Annons


Den här stilige herren på 9år heter Staffan. Han är givetvis både stalledräng och lussekatt

Staffan gillar möss, promenader och lugna hemmakvällar. Han bor hos familjen Lennartsson, Tidaholm


Husse skottar snö och har "hjälp" av lussekissen Tassa som kollar att det går rätt till och blir bra. Tassa och är en Skogskatt/Helig Birma. Ägare Monica Mörk, Tidaholm


Här är min katt Tusse som vilar ute i solen! Ägare: Jennie Gustafsson 


Här kommer en liten bild på lilla skogis Tussi som älska Julen.


Lille Dexter är min Maine coon katt och älskar att ligga i soffan och mysa med husse! Mvh Mikael johansson. Tidaholm


Micro älskar att sno mattes datastol  och är en riktig buse skriver hans matte Sandra Landin Falköping


"Detta är vår ståtliga lussekatt Laban. Han gillar att ligga i sin kattborg, leka apport och göra hyss om nätterna. "Labbe" må vara söt men på Slötagatan är det han som är boss" meddelar Johanna Aldén och Marcus Karlgren.

"Detta är siamesblandisen Grim och abessiniertjejen Elektra som ställer upp på ett foto" skriver Camilla Djerf.


Det här är Findus, 6 år. Han älskar höjder och tycker om snö. Att fånga snöbollar är kul. En riktig kattskatt! Vänliga hälsningar hälsar Agneta Jerdmyr.


Två goa vänner, Smulan, 1 år, till vänster och Findus, 5 år, till höger.
Smulan kom till oss som hittekatt en kall höst och Findus är född ett stall med mamma, moster och en bror. Varmt och skönt under rumpan har de det i fönstret och är jättefina, keliga prydnader året runt, skriver Janet Jerdmyr.


"Här har vi julkatten Molle, en busig kille på 4 år! Han älskar att busa med husse och sin bror Måns. Ofta sitter han i fönstret och jamar på fåglar eller spanar på vad som händer utanför! Ett riktigt charmtroll" hävdar Louise Gren.


Vår härliga och söta Cornish rex, S*Faries Jadis ska alltid vara med och pyssla.

Helst vill hon sitta mitt i paketet eller på axlarna, så hon har koll på läget.
Med henne blir det aldrig tråkigt och hon är den bästa hjälpredan man kan ha, skriver Petra Carlson


"Våran söta Bella bus kisse är morgontrött och vill inte gå upp!" skriver Maria Therese Renner.


Det här är Hugo en 13 år gammal lussekatt fast ibland kan man tro att han inte är mer än 1 år :-) han älskar mys och bus dagarna i ända.

Hugo & Charlott Anderson Skövde


Våran lilla kisse på snart 2 år har ett hjärta utav guld :) Hennes bästa kompis är en liten chihuahua som heter Alfred som hon busar och tar hand om!! Varje morgon och kväll blir han tvättad och sedan myser de tillsammans i soffan. Hon är oss trogen varje promenad då hon följer med så glatt:)  
Caroline Ehn, Skara. 


Det är min katt Svante Thuresson. Han är 9 månader och älskar garn. Namnet har han fått efter min favoritsångare, givetvis. Svante brukar följa med mig till jobbet, jobbar inom äldreomsorgen och han är mycket omtyckt där.
Hälsningar Anette Söhrman

 


Min katt Aladdin älskar räkor! En gång när vi skulle ha en myskväll så tänkte jag kolla om han kunde hålla sig från att stjäla räkor från bordet. Ställde mig i dörröppningen med kameran framför ansiktet. Då tror han tydligen att jag inte kan se honom :-) Snabbt så sträcker han fram tassen och vips så fick han en räka ! Snacka om att bli tagen på bar gärning ! 
Ewa Johansson, Mariestad


Detta är vår kisse Elvis, som är 10 år gammal och är den som sköter om vårt hus och den som bestämmer här hemma. Givetvis skall det vara rent och färskt kranvatten morgon och kväll! / Familjen Johan Darius, Falköping.


Här sitter våra katt Bäbis och spelar kort. Han vill alltid vara med på allt vi gör - men kortspel är nog det roligaste.

Tyvärr fuskar han nåt otroligt och brukar vinna jämt, men va gör man...
Med på bilden är husse Kenna och storasyster Elin. God Jul!
Rosalie Wallin, Otterbäcken


Här kommer ett foto på min katt Lillen 7 år.En gosig och kelig kille,som älskar att vara ute och hitta på små hyss. Magdalena Asplund Falköping


Det här årets lussekatt! Han heter Diezel och är 4 år. Världens snällaste och roligaste katt, han pälskar mat, sin matte, att sova, spana i fönstret mm... Matte heter Emelie Sahlberg, Falköping.


Min lussekatt, Lennart. Riktig liten buskille, som älskar sitt kattgym och prassliga godispapper som han apporterar i oändlighet som en liten hund;) Så charmig! Helena Kuronen, Kättilstorp. 


Här är årets Lussekatt "Cotten" eller Coutinho, döpt efter fotbollsspelaren i husses favoritlag Liverpool. Han är en livsnjutare och fotbollsälskare och en fantastisk fotomodell. Älskad av alla som har träffat honom.
Mvh Familjen Andersson

 


Detta är Pascha 12 år gammal i sin favoritställning på soffan. 
Ewa-Britt Nilsson, Tidaholm

  
Qasper är född 2 juli 2006. Han är vår brunmaskade Birma goding. Säger alltid ifrån när det skall bli mat: Då snackar han på så han kompisar hör att Nu är det dags.Han är en gentleman. Låter de andra äta först. Sedan äter han. Han e gamlingen i gänget. Iréne Andersson, Herrljunga


Dessa två små kissungar fanns i vårt hem men nu flyttat ut. Nyfikna tittar de ut ur kattmöbelns bo. Ewa-Britt Nilsson, Daretorp


Hej jag skickar in våran goa o ståtliga o roliga  hankatt som heter Anders Vik   och är 1 1/2 år. Han älskar sin husse mest av allt o ska alltid ligga i hans knä när han kommer hem från jobbet. Gillar och vara ute o jaga allt från möss till fåglar. Monica o Mikael Vik, Timmele 


Vår härliga och söta Cornish rex, S*Faries Jadis ska alltid vara med och pyssla.

Helst vill hon sitta mitt i paketet eller på axlarna, så hon har koll på läget.
Med henne blir det aldrig tråkigt och hon är den bästa hjälpredan man kan ha!
 
Petra Carlson,  Tidaholm 


Katten Gimbli 11 år tycker det är mysigt att vara med vår bebis och kommer alltid och lägger sig nära och vill jämt vara med.

Tyra Bergström, Skara 


Det här är Jack, en norsk skogskatts blandis på ca 2,5 år. Han är en riktig mattegris som alltid kommer och kräver efter maten gos när matte har ätit upp. Matte lägger sig alltid då ner i soffan och strax därefter kommer Jack smygandes och tittar storögt på henne till hon säger "Kom då, du är välkommen", först då hoppar han upp i soffan och smyger sig till rätta på henne. Han är en väldigt bestämd herre som inte tillåter att det är för lite mat enligt hans mått i matskålarna. Han gillar också att busa med sin syster Cola och ligga i husses datastol. Matte och husse heter Isabella Ehn och Dennis Svensson, Falköping            


Detta är Cola, en norsk skogskatts blandis på ca 2,5 år. Hon vill alltid vara med där det händer någonting. Och hon har kommit på att de enklaste sättet att se till att hon alltid får vara med är att åka med på våra axlar. Hon står ofta och ropar på oss för att bli upplockad, sen klättrar hon upp på axeln och sitter där länge och väl. Hon älskar också att leka apport och skälla på fåglarna utanför fönstret. Matte och husse heter Isabella Ehn och Dennis Svensson, Falköping


Charlie min Charlie - vem är väl som du?? Ingen i hela världen!!!

 Charlie gillar när det ringer på dörren och jag kommer hem.
Då sätter han sig vid  mina fötter, sträcker på sig och pockar på uppmärksamhet. Lyfter jag då inte genast upp honom så klättrar han upp längs mitt ben så att han hamnar i min famn!!
 
Johanna Larsson, FALKÖPING


Hej!
Här hjälps vi åt, min saffranskatt Charles och jag.
Vänliga hälsningar
Majken Lif, Malmö tidigare Tidaholm 


Här kommer herr Jansson of Floby Sweden. ..

Han älskar sin familj och kommer med tidiga julklappar till hela familjen - ja, i form av nyfångade möss .
Han kan alls inte förstå varför mottagarna helst vill byta ut sina presenter .:):)
Ägare: fam Alfsson, FLOBY


Favoritkatten heter Snoddas och är vit som snö.Tolv år gammal och tycker mycket om att sova. Anna Wetterstrand, Tidaholm


Våran Katt heter Rulle. Matte är Hjördis Odén i Vedum


Våra kattungar sen i somras som har det mysigt ihop och vill ligga näsa varandra tillsammans! Mats Bohman,Skånings-Åsaka, Skara 


Här är Doris, 13 år. Hon älskar halvlånga hundpromenader, här på bilden är vi ute på en och hon hänger på som en tredje liten hund. Annars är hennes favoritsysselsättningar ligga framför kaminen och värma sig, ligga i knäet och gosa, äta och (sist men inte minst) vila.

Doris Olesen

 

            

                                                                                                                     

                                                                                                                  

 

 

 

 

 

SÅ GÖR DU

Skicka en bild: Mejla till webb@vgt.se. Glöm inte att skriva några rader om katten och ange namn..

SÅ GÖR DU

Skicka en bild: Mejla till webb@vgt.se. Glöm inte att skriva några rader om katten och ange namn och adress till katt och ägare. Skicka filmen, som helst inte ska vara längre än en minut, till webb@ vgt.se. Glöm inte namn på katt och ägare och några rader om katten. Har du redan en uppladdad film, skicka länken. Senast 12/12 klockan 12.12 måste vi ha ditt bidrag. Vår enväldiga jury kommer sedan att utse vinnare, som publiceras 13/12.