— Vi förstod direkt att det här är något vi måste agera på så fort som möjligt, berättar polisens utredare i Skara Mikael Ståhlgren.

Totalt skadades fyra unga invandrarpojkar i bråket. Polisen kallades till Skaraborgsgatan vid 21.44 på måndagskvällen. Enligt polisen anmäldes då fem personer för misshandel och grov misshandel. De var inte kvar på platsen när polisen anlände.

LÄS MER: Flera skadade i våldsamt gängbråk

Misshandeln ska ha skett någonstans mellan stationsområdet och Ica Munken. Alla inblandande i bråket var unga.

– Alla var mellan 15 och 20 år, unga män eller killar allihop, säger Margita Johansson, vakthavande befäl på Lidköpingspolisen.

Enligt polisen har man använt sig av järnrör och träpåkar i slagsmålet.

Den av de skadade som var mest illa däran var en pojke boende i närheten av brottsplatsen på ett av kommunens boenden för ensamkommande flyktingar. Han fick ta emot både slag och sparkar, och hade skador i ansiktet och huvudet.

Annons

Enligt Tommy Gustafsson vid Lidköpingspolisen är han född 1999. Hans skador klassas som allvarliga, men inte livshotande.

– Han var vid medvetande och är införd till sjukhuset i Skövde. Det var ingen fara för hans liv, säger Margita Johansson.

De övriga tre flyktingpojkarna hade lindriga skador.

På måndagen uppsökte de fem svenska pojkarna som anmälts för misshandeln själva polisen i Skara för att göra en motanmälan. Även de hade skador efter bråket.

— De har såklart sin version av vad som inträffat och har själva gjort en motanmälan, berättar Mikael Ståhlgren.

Enligt honom har polisen en ganska klar bild av vad som orsakat bråket och misshandeln. Även om versionerna går isär.

Handlar det om någon form av hatbrott?

— Nej det gör det inte. Det finns bakomliggande orsaker till att de möts, men vi kommer inte att gå in på det i dagsläget.

Samtliga parter har under dagen hörts av polisen, dock har ingen hörts som misstänkta för något brott, enbart som målsägande.

På grund av de inblandades ålder har heller ingen frihetsberövats.