IFK Skövde ställdes på söndagen mot tuffast tänkbara motstånd i Handbollsligan, när tabellettan IFK Kristianstad gästade Arena Skövde. Hemmalaget, som varit obesegrat på hemmaplan den här säsongen, kom till spel med fjorton raka hemmasegrar i ryggen.

Precis som i flera av matcherna på senare tid fick Skövde ingen bra start. IFK Kristianstad började bäst och lagets 18-årige stortalang, Valter Chrintz, klev tidigt fram och bidrog till att man kunde skaffa sig en trygg ledning.

– Kristianstad lyckades öppna upp oss försvarsmässigt på ett sätt som inte många andra har lyckats med på vår hemmaplan den här säsongen, säger Jonas Wille, tränare i IFK Skövde.

LÄS MER: Hedberg inför slutspurten: "Dumt att hoppa in och börja trixa"

"Gick väldigt bra för mig"

Skövde ryckte emellertid upp sig och krympte bortaledningen till ett mål. Men i stället för en kvittering klev nyss nämnde Valter Chrintz fram på nytt och utökade skåningarnas ledning.

– Det gick väldigt bra för mig i dag, säger Chrintz, som gjorde hela 11 mål i söndagens match.

Resterande del av halvleken var fortsatt mycket jämn. Ställningen var 12–14 i halvtid.

– I pausen pratade vi om att vi inte riktigt kunde släppa ut allt anfallsmässigt. Vi kom inte riktigt till framåt i dag, säger Jonas Wille.

Annons

"Bränner för mycket"

I andra halvlek växlade IFK Skövde upp. Man krympte, på nytt, bortaledningen och kom närmare och närmare. Men när chansen att kvittera väl dök upp lyckades hemmalaget inte förvalta den.

– När vi väl är ikapp bränner vi för mycket och drar på oss tekniska fel. Jag har några chanser som jag känner att jag borde ha satt, säger Jack Thurin, som var målbäst i Skövde på söndagen.

Med några minuter kvar att spela drog Kristianstad ifrån. Man ledde med flera bollar och såg ut att gå mot en säker seger. Men Skövde gjorde ett nytt ryck.

"Väldigt surt"

Med mindre än minuten kvar att spela reducerade Matias Helt Jepsen till 31–32 och i slutsekunderna fick Adam Samuelsson ett gyllene läge att kvittera.

Men Kristianstads unge målvakt Gustaf Banke, som bara minuter före matchstart fick veta att han skulle starta, räddade och såg till att gästerna fick med sig båda poängen.

– De är ett bra lag, så det är ingen skam att förlora den här matchen, säger Rex Blom.

Förlusten var IFK Skövdes första nederlag i Arena Skövde den här säsongen. Det innebär att lagets fjorton matcher långa segersvit på hemmaplan nu är bruten.

– Det är väldigt surt att förlora men det är bara att gratulera Kristianstad till segern. Vi siktar fortfarande på att komma topp fyra och har möjligheten att göra det, säger Jonas Wille.

LÄS MER: Holmén lämnar IFK Skövde – klar för Danmark efter säsongen

Matchfakta

Handbollsligan

IFK Skövde–IFK Kristianstad

31–32 (12–14)

Mål, Skövde: J..

Matchfakta

Handbollsligan

IFK Skövde–IFK Kristianstad

31–32 (12–14)

Mål, Skövde: Jack Thurin 7, Kristian Svensson 6, Matias Helt Jepsen 6, Christopher Hedberg 3, Axel Franzén 3, Rasmus Wremer 2, Rex Blom 2, Adam Samuelsson, Victor Ljungkvist.

Publik: 2 112