2017 är, som vi berättat tidigare, första året som studentbalen i Skövde hålls innan själva studentdagen. Studentdagen är 16 juni, men redan 11 juni dras kostymer och balklänningar på.

Så blir balen

Det preliminära schemat:

15.00 De första bilarna rullar från Billingehov

Cirka 15.15..

Så blir balen

Det preliminära schemat:

15.00 De första bilarna rullar från Billingehov

Cirka 15.15 De första paren anländer till Arena

18.00 Studentbalen börjar

15-18: Du kan kolla in livesändningen på skövdenyheter.se

En förändring som enligt Amanda Wikholm, ordförande för Västerhöjds studentkommitté, tagits emot med öppna armar.

- Det känns jättebra och är en förändring helt rätt i tiden. Så här är det i de flesta städer.

- På detta sättet blir ju studentdagen själva avslutet på skoltiden.

Balen hålls, precis som i fjol, i Arena Skövde. Detaljer återstår fortfarande att lösa men enligt Bengt Pettersson på Arena Skövde kommer man att följa ungefär samma upplägg som under fjolårets premiär.

- Vi kommer att bygga upp en större scen utanför Arena där eleverna kommer att gå. Det blev bra i fjol, nu fick ju alla möjlighet att se bilarna som rullade igenom området också.

Som vanligt kommer Skövde Nyheter att vara på plats, vi livesänder under hela insläppet och kommer, som vanligt, att ha alla par på bild.

BILDEXTRA: Här hittar du alla bilderna – över 300stycken – från årets bal!

Annons

I fjol deltog 590 elever vid studentbalen i Arena Skövde. I år spänner man bågen högre, målet är 800 balgäster.

På gymnasieskolorna i Skövde tar ungefär 900 elever studenten i år, av dessa kan kanske 700 just nu gå i tankar om de ska slå till och köpa biljett eller inte.

- Alla som går på en skola i Skövde är garanterad plats, lovar Natalie Yousef som sitter med i balutskottet.

Avgångseleverna kan köpa en originalbiljett, men nytt för i år är att man också öppnar för andra intresserade. En viss andel "fribiljetter" kommer att säljas. De biljetterna får köpas av den som vill haka på festen, eller om någon elev vill ha sällskap av andra än sina klasskamrater.

- Hur många sådana fria biljetter som säljs beror på hur många "orginalbiljetter" som säljs.

Till balen kommer en listetta, i varje fall en tidigare sådan. Bokad är nämligen Albin, som 2014 blåste rent på alla listor med monsterhiten "Min soldat".

Fler nyheter 1: Det mesta blir sig likt på studentdagen 16/6. Men en sak kommer att ändras: kortégevägen kommer att riktas om i år, men exakt hur är ännu inte offentliggjort.

Kortegen 2016 - så var den

Fler nyheter 2: "Mössa på" har redan beordrats inom Gymnasium Skövde. Fredagen 5 maj samlades eleverna på Hertig Johans torg för att under festliga former för första gången prova sin vita mössa.

- Då var alla treor klara med sina elevarbeten, och det blev en bra grej. Det är en tradition som vi hämtat från andra städer, och som vi tänkt införa i Skövde.

SE MER: Alla bilderna från 2016

SE MER: Vi sände live 2016

LÄS MER: Länkar till avslutningarna 2016