Han har anställt Camilla Rickstrand som mässansvarig och tillsammans har de lockat 30 utställare, många av dem har inte mött Skövdepubliken i det här sammanhanget förut.

– Vi har arbetat aktivt för att skapa förnyelse, konstaterar Camilla.

I år har man också valt att byta datum, så att arrangemanget inte sammanfaller med Matfestivalen.

– Tanken är att det ska finnas arrangemang fler helger för de intresserade. Målet är att arrangera mässan andra helgen i september i fortsättningen, förklarar Albert.

Han tror på konceptet och menar att de som kommer ofta är väldigt intresserade av vin och mat.

Och det har utställarna upptäckt.

Fler nyheter

Nytt för i år är att man arrangerar ett antal mindre vinprovningar.

Annons

– Där är det inte föranmälan som gäller, utan drop in. Dessutom kommer det att vara sedvanliga vin- och dryckesprovningar med biljetter, förklarar Camilla Rickstrand.

Nytt är också att branschfolket från möjlighet att träffa importörerna på fredag eftermiddag.

– Det har många av dem inte kunnat tidigare eftersom de varit upptagna på Matfestivalen. Nu finns den möjligheten, fortsätter Camilla.

Är det något som ni ser extra fram emot på årets arrangemang?

– Det är mycket, men själv är jag väldigt förtjust i de olivoljor och annat som presenteras på mässan. Jag brukar köpa så att jag klarar mig hemma resten av året, säger Albert Kahlaf.

Utgångspunkten är att skapa en kvalitetsmässa, inte kvantitetsmässa.

– Vi har också anlitat föreläsaren Elke Ljung, som ska tala kring ämnet vinlagring i hemmet. Det tror vi kan intressera många, säger Camilla.

En annan förhoppning är att publiken nu ska ta chansen att gästa mässan och ta del av programmet.

– Vi hoppas på ett par tusen besökare, menar Albert.