Just nu pågår insamlingen till Världens Barn. I direktsändning, i SVT1, delades uppdrag ut till tolv kända profiler som under en vecka samlar in pengar till Radiohjälpens kampanj för Världens barn.

Samir Badran och Viktor Frisk, Kalle Zackari Wahlström och Farah Abadi, Magdalena Forsberg och Johanna Ojala är några av stjärnprofilerna som tillsammans med många andra kända ansikten låter sig utmanas.

Sportuppdraget är att ro en livräddningsbåt längs med Göta kanal, och profilerna som gör det är Magdalena Forsberg och Johanna Ojala.

Underhållningsuppdraget att skapa en världskör med medlemmar från 195 olika länder leds av Kalle Zackari Wahlström och Farah Abadi.

Annons

Fyra gator tävlar om att samla in så mycket pengar som möjligt. Gatorna finns i Västerås, Falun, Sandviken, Sundsvall och Umeå. Samir Badran och Viktor Frisk tillsammans med Go'kvälls programledare Beppe Starbrink, Inger Ljung Olsson och Linda Olofsson hjälper till med det.

Årets reseuppdrag är Barn möter barn i Tanzania och Malawi, och där ses barnen Sigrid Johnsson och Billy Axell, som båda medverkat i Melodifestivalen. Sigrid som mellanakt och Billy som sjöng Heroes tillsammans med Måns Zelmerlöw, både i Melodifestivalen och Eurovision Song Contest.

Dessutom har Fredrik Svensson, Fab Freddie, Superhjälte i Barnkanalen, fått uppdraget att hitta riktiga superhjältar som jobbar för Världens Barn.

På fredag bjuder Ylva Hällen och Rickard Olsson in till en varm och stjärnspäckad gala. En gala som gör skillnad för många av världens barn som är i behov av stöd. Då presenteras också hur det har gått för de tolv profilerna som har kämpat med utmaningar under veckan som gått. I galan uppträder bland andra Eric Saade, som har skrivit årets Världens Barn-låt, Molly Pettersson Hammar, Isa Tengblad, och Ane Brun.

Tisdag - torsdag sänds rapporter i SVT1, om hur det går för profilerna och deras utmaningar. På fredag sänds den stora galan med insamling. På lördag kväll summerar Ylva Hällen veckan som gick tillsammans med Radiohjälpens generalsekreterare Per Byman, Världens Barns ordförande Elisabeth Dahlin och gäster. Då presenteras hur mycket pengar som har samlats in.

Sedan starten 1997 har Världens Barn-kampanjen samlat in närmare 1,5 miljarder kronor till förmån för barnprojekt runt om i världen. Insamlingen Världens Barn är unik genom sitt samarbete mellan Radiohjälpen och 15 humanitära organisationer, SVT och Sveriges Radio samt ett stort antal skolor, föreningar, företag, kyrkor och privatpersoner i landets 290 kommuner.