Den 13 december höll de båda aktieägarna för Skara Stadshotell AB, bröderna Bengt och Stig Roser en extra bolagsstämma. Då var Stig Roser VD, men den 7 januari kom ändringen. Numer är Bengt Roser VD för Skara stadshotell, Stig finns inte längre med i styrelsen. De båda bröderna har hittills ägt hälften av aktierna var.

LÄS HELA PREMIUMARTIKELN HÄR: Stig lämnar Rosers - Bengt ny VD

– Planerna är att jag löser ut Stig på sikt, kommenterar Bengt Roser.

Stigs planer är enligt brodern Bengt att trappa ner. Han är idag 64 år, men den ett år yngre brodern Bengt har inga sådana planer.

– Jag har som ambition att jobba i minst 15 år till. Hotellet har goda framtidsutsikter och jag trivs i miljön och med yrket. Jag vill satsa och Stig vill trappa ner, säger den nya VD:n Bengt Roser.

Efter några år med positiva resultat gick aktiebolaget 2017 med över 3 miljoner i underskott. Men de röda siffrorna oroar inte den nya VD:n Bengt Roser.

Den nya VD:ns plan är nu att lyfta verksamheten i Skara.

Fotnot: Tidningen har sökt Stig Roser för en kommentar men utan resultat.

Historien bakom Rosers:

Pionjärerna i Rosers var Hilde och Jean Roser som hade sina rötter i Strasbourgs mat och vin..

Historien bakom Rosers:

Pionjärerna i Rosers var Hilde och Jean Roser som hade sina rötter i Strasbourgs mat och vindistrikt, i vars geografiska område det finns 6000 vinodlare med Alsaceviner i världsklass. Paret Roser flyttade efter ett brinnande världskrig till Sverige och tog anställning på Grand Hotel Saltsjöbaden i Stockholm. Drömmen var att driva en egen rörelse vilket tog dem till Skara Stadshotell. När barnen växte upp drevs rörelsen vidare av dem. Rosers Hotel & Event sköts som ett familjeföretag där Bengt, Stig och Claudine är huvudpersonerna. Rosers Hotel & Event har, utöver sin hotellverksamhet, kommit att utvecklas som ett, i större sammanhang, mycket populärt event- och cateringföretag nationellt och internationellt. Kunderna är svenska kungahuset, flygvapnet samt landets större företag.

Källa: rosers.se

Annons

Mat