Solen sken för fullt och det gjorde även allt folk som tog sig till Skara Sommarland under kvällen den 15 juli, för att inte missa när Stiftelsen och Linnea Henriksson rev av sina hits. Det blev mycket dans, sång och skålande. Sofie Hellkvist med dottern Olivia och vännen Louise Wikström hade slått sig ner i gräset för att njuta av musiken. De såg mest fram emot att få höra Stiftelsen sjunga.

— De har verkligen skön musik. Jag har lyssnat mycket på dem via Spotify. Att sådana här evenemang arrangeras är riktigt bra - då händer det äntligen någonting, menar Sofie.

— Ja, det är otroligt trevligt att få vara här, instämmer Louise.

"Mer sådant här tack"

Även Ann-Sofie Karlsson och Lillan Johansson uppskattade närheten:

Annons

— Vi bor i Falköping, så det känns ju underbart att inte behöva åka så långt för att höra så bra artister. I vanliga fall tvingas man resa till Göteborg eller Stockholm, så mer sådant här tack! Blir det flera år hoppas vi att Bruce Springsteen blir inbjuden. Han är "the boss" och det finns definitivt bara en av honom, men Miriam Bryant hade också varit kul att höra.

Andreas Dahl hade bjudit med sin flickvän Ida Samuelsson till kvällens konsert.

— Han är schysst som köpte biljett till mig, trots att han själv inte är något stort fan av kvällens artister - men det är jag! Jag tycker de kör grymt skön musik, menar Ida.

— Vi var här även förra veckan och lyssnade på Magnus Uggla. Det var jättebra, så vi tror att även den här kvällen blir succé, säger Andreas.

Fakta: Sommarland Live

På 80-talet var musiken en viktig del av Skara sommarland och många kända artister spelade ..

Fakta: Sommarland Live

På 80-talet var musiken en viktig del av Skara sommarland och många kända artister spelade inne på området. Under sommaren år 2017 ska detta återupplivas. Nöjesparken har byggt upp ett nytt konsertområde och under vinjetten Sommarland live bjuder man in till familjekonserter under tre kvällar i juli. Det är en 50 gånger 150 meter stor gräsyta mellan Köpstaden och vattenlandet som nu får ge plats.

1 juli: Europe och Sator

8 juli: Magnus Uggla och Hov1

15 juli: Linnea Henriksson och Stiftelsen