Den andra advent är det julmarknad i Stenstorp.

Under söndagseftermiddagen blir det försäljning av både hantverk och leksaker tillsammans med lotterier och bildvisning från Stenstorps fotoklubb. Det är byns samhällsförening som står som arrangörer, och har så gjort under många år. Föreningen har rutin på att arrangera marknader, då det också är den stora vårmarknaden 1 maj varje år.

Nu blir det dock mer julstämning än vårkänslor, och ett luciaframträdande i samarbete med skolan och föräldraföreningen utlovas. Och om det finns några snälla barn så har tomten möjlighet att dyka upp.

I Stenstorp försöker flertalet aktörer att samarbeta under de dagar då det händer något extra i byn, och en av dem som har extraöppet är restaurang Fyrvaktaren som har julbord uppdukat för lunch. Förhoppningen är att bybor och tillresta ska kunna både äta jullunch och gå på en mysig marknad när de ger sig ut. Med som utställare eller knallar är på marknaden är privatpersoner och företagare men också hembygdsföreningen, Dalénmuseet, damklubben, Röda Korset med flera