Det var efter ett besök på en beachhandbollsturnering i Tibro som Cedrik Edvinsson och Peter Brodow, ägare av Stellas lekland, började bolla med tanken om en beachhandbollsplan även i Skövde.

– Skövde är ju en handbollsstad. Vi har dessutom egna barn som är aktiva i handbollen i Skövde och har generellt ett stort intresse för handboll, förklarar Peter Brodow.

Efter en intressekoll med HP Skövde, HK Country, Skövde HF och IFK Skövde HK påbörjades så arbetet med en plan bredvid Stellas lekland för drygt två veckor sedan. Om allt går enligt planerna och vädret tillåter kommer invigning av planen att ske i samband med påskhelgen berättar Cedrik Edvinsson.

– Vi har fått ett kanonbra bemötande från klubbarna som även hjälp oss med vissa kontakter. Det är viktigt med en förankring hos de lokala handbollsklubbarna vid en sådan här satsning.

Peter och Cedrik poängterar att planen i första hand är tänkt att nyttjas av de lokala handbollsklubbarnas ungdomslag, och alltså inte ingå i det ordinarie utbudet på Stellas lekland.

– Men om någon förälder går ut och kör lite skott med sina barn kommer vi inte köra bort dem, så länge planen inte är bokad. Tanken är annars att planen ska gå att hyra för kompisgäng eller företagsevenemang, säger Peter Brodow.

Planer för invigningen finns redan.

– Vi har haft kontakt med några gamla IFK-profiler samt Countrys Henrik Dahlberg som även spelar i det svenska landslaget i beachhandboll. Sedan får vi även försöka hitta på något årligen återkommande evenemang.