Statsministerns besök sker i samband med den ”starka samhället-turnén” som statsministern genomför under tre dagar, skriver Socialdemokraterna i Skaraborg i ett pressutskick.

Stefan Löfven skulle egentligen besöka Skara i somras, men på grund av ett extrainsatt möte med Europeiska rådet i Bryssel var han tvungen att ställa in det planerade besöket. Då hoppades man få hit statsministern i höst istället, nu är ett datum för besöket alltså satt.

Relaterat: Stefan Löfven ställer in besöket i Skara

– Då statsministern tvingades ställa in besöket som var planerat i somras på grund av ministerrådets förlängda möte så känns det extra bra att han besöker Skaraborg nu istället. Vi är väldigt glada att få välkomna statsministern och ge honom möjlighet att besöka två intressanta verksamheter i Skaraborg, säger Carina Ohlsson vice distriktsordförande för Socialdemokraterna i Skaraborg i ett pressmeddelande.

I Tibro gör statsministern ett besök på Bonargårdens äldreboende. Under eftermiddagen väntar sedan ett besök på Julas huvudkontor och centrallager i Skara.