Skövde

Det var den 25 juli förra sommaren som en man i 40-årsåldern föll ut från en balkong på Bussatorpet i Skultorp. De tre män som befann sig i lägenheten häktades som misstänkta för mordförsök. Samtliga inblandade var bekanta med varandra och kända av polisen sedan tidigare.

Nyligen fick en tidigare misstänkt i balkongfallet statlig ersättning från JK med 65 000 kronor för den tid som han suttit frihetsberövad.
Foto: Arkivbild/JP

En av dem släpptes tidigt då misstankarna mot honom skrevs av.

– Utredningen har visat att han inte befann sig på platsen där brottet begicks, förklarade Niklas Lindström, utredare på grova brott Skaraborg.

De två andra misstänkta fick sitta frihetsberövade i runt en månad innan även de försattes på fri fot.

Utredningen pekade på att den 40-årige lägenhetsinnehavaren antingen blivit puttad eller kastad ut från balkongen. Mannen hade dessutom varit föremål för en liknande utredning tidigare då han fallit ut från samma balkong.

I september förra året lades utredningen ner efter att utredarna vänt på varenda sten och gått igenom allt. Detta efter beslut från förundersökningsledare kammaråklagare Lars-Göran Wennerholm.

Nu har alla tre tidigare misstänkta personerna fått ersättning för den tid de suttit frihetsberövade. Nyligen fick den tredje, efter beslut från Justitiekanslern, JK, 65 000 kronor i ersättning.