Det var efter en match mellan Skövde IK och Mariestad BoIS den 25 augusti som det uppstod tumult. Åskådare hade betett sig stökigt under matchen och kastat ölburkar mot Skövdes bås. Efter matchen blev tre spelare, två från Skövde och en från Mariestad, attackerade under sin nedjoggning av flera personer.

– En har blivit nedslagen och sparkad när han har legat ner. Han joggade tillsammans med Bois-spelaren, sa SIK:s sportchef Hans Ljunggren på en presskonferens efter matchen.

En man i 20–årsåldern från Mariestad blev åtalad för misshandel mot en Skövde IK–spelare.

Annons

Men under onsdagen kom beskedet att mannen frias. Tingsrätten anser att det inte går att bevisa vem som slog.

– Jag såg inte händelsen själv utan kan bara gå på hur chockad spelaren var och vad han berättat för mig. Jag har själv ingen uppfattning och kan inte säga något, säger Hans Ljunggren till SN efter tingsrättens friande.

– Vad jag kan säga är att det är tragiskt att det inte blir någon bestraffning. Men så är svensk lagstiftning, går det inte bevisa exakt vad som hände så går man fri.

Har du pratat med spelaren om friandet?

– Jag har inte hunnit det, jag tänkte göra det efter kvällens träning. Men vad jag har förstått har inte han haft så mycket med åtalet att göra, utan det har skötts av en åklagare.

Kommer ni gå vidare med ärendet?

– Vi får avvakta och se vad som händer, men det ska gå att överklaga.

Efter händelsen den 25 augusti gick både Skövde IK och Mariestad BoIS ut och tog avstånd från händelsen. De stökiga personerna är inte längre välkomna hos varken Mariestad BoIS eller Skövde IK.

– Mariestad BoIS hjälpte oss att identifiera personerna och de är nu portade från både Mariestad BoIS och oss. Det är ingen kul merit att ha, slutar Hans Ljunggren.