Över 30 olika utställare från olika platser fanns med under festivalen och erbjöd besökarna att testa deras spel. Många passade på att pröva bland annat spel som ännu inte släppts, och spel i Virtual Reality. På scenen hölls ett antal föredrag om spel, till exempel om hur spelvärlden kan göras mer inkluderande för tjejer. Det pågick också tävlingar inom Smash och det lokala spelet Battlerite.

Besökarna verkade nöjda med festivalen. Theodor Folkesson, Melvin Olsson och André Kristensson spelar mycket hemma, och passade på att testa nya spel under dagen.

– Det finns många intressanta småspel, tycker Theodor.

– Det är kul att de arrangerar en festival även i en liten stad som Skövde, säger André.

Det var ett antal personer som passade på att cosplaya, alltså att klä ut sig till karaktärer, under festivalen. Fyra av dem var dessutom med och tävlade på scen. Publiken fick rösta fram den cosplay som de tyckte var bäst, och så delades det även ut priser baserade på hantverk och scenframträdande som bestämdes av en jury.

– Det är jätteroligt att cosplay har börjat i Skövde, och jag hoppas att det bara blir större, berättar Pauline Engdahl som var en av domarna.

Under kvällen avslutas sedan festivalen med en konsert med spelmusik framfört av bandet Critical Hit.

Läs mer: