På fredagen inleder Västergötland helgens kvalspel till tv-pucken i Slite på Gotland. I samma kvalgrupp finns Blekinge, Bohuslän/Dalsland, Örebro län, Västmanland och Gotland.

Anders Spaak, som tidigare tränat bland annat Skövde IK och Tidaholms HF, är ny huvudtränare för Västergötlands distrikslag. I en intervju med hockeynews.se kommenterar han sitt lags chanser:

– Målsättningen är ju att ta sig vidare till slutspel naturligtvis. Vi siktar på att ta hem det, vi vill vinna gruppen. Men sen är det jättesvårt att säga hur motståndarna är. Men det är klart att målsättningen är att ta oss vidare till TV-pucken, det vill säga antingen att vi kommer etta eller tvåa i gruppen.

Han menar att laget inte har så många stjärnor, och att det är lagmaskinen som kan ge Västergötland framgång.

– Vi har ett lag som är byggt som ett lag. Vi har inga riktiga spjut. Vi har många bra lagspelare. Det går inte att förringa att backen Filip Stenlund från Mariestad samt centern William Ahlrik som numera representerar HV71, och som är vår förstacenter, sticker ut. Sen har vi Philip Runnemalm som spelar för Vänersborg och som också sticker ut. Men i övrigt är det ganska jämnt på fyra linor, säger han till hockeynews.se.

Spaak berättar också att gjort sitt val på målvaktsposten.

Annons

– Vi har en kille från Skara, en från Skövde, och en från Alingsås. De har alternerat lite nu under förberedelserna. Nu har vi hamnat i ett läge där Axel Johansson, från Skara, fått förstaspaden.

Lokala talanger i Västergötlands lag

Skövde IK: Pontus Wargbom, målvakt, och Linus Siwert, forward.

IFK Falköping IK: Anton ..

Lokala talanger i Västergötlands lag

Skövde IK: Pontus Wargbom, målvakt, och Linus Siwert, forward.

IFK Falköping IK: Anton Kivelä, center.

Skara IK: Axel Johansson, målvakt.

Tidaholms HF: William Ahlrik (numera HV71).

Relaterat: Flera talanger från Skaraborg uttagna till TV-pucken