Rickard Söderberg tog över Falköpings KIK inför den gångna säsongen.

Laget hade ambitioner att vinna serien – men slutade tvåa i division 2 Norra Götaland.

Och precis som tidningen skrev under torsdagsförmiddagen väljer tränare Strömberg att lämna föreningen för ett nytt uppdrag. På en presskonferens under torsdagskvällen presenterades Rickard Söderberg som ny tränare för Mariebo IK i division 1.

– Jag har pratat med både Mariebo och Falköpings KIK och det har varit ett väldigt svårt val för mig. De sportsliga delarna har avgjort i slutändan, säger han.

Rickard Söderberg presenterades som ny Mariebo IK-tränare under en presskonferens på torsdagen. Här tillsammans med spelarna Emma Bergman och Julia Lindster.
Foto: Robert Corell

Blev säsongen i FKIK som du trodde?

– Det som har varit lite frustrerande är att nivån på division 2 inte är så hög när man kommer ut och spelar mot andra lag i serien. De har inte riktigt haft samma ambitioner som Falköpings KIK hade.

– Jag hade stora förhoppningar på att vi skulle gå och vinna den serien. Samtidigt visste jag att vi hade tappat, jag tror det var 15 spelare, varav några hade gått till klubbar högre upp. Vi visste att det skulle bli tufft. Vi var med länge och kämpade om förstaplatsen men sen tappade vi allt eftersom och till slut var det 14 poäng upp till Friscopojkarna, så det var inget snack. Vi kom tvåa och de vann helt rättvist, fast vi faktiskt vinner en och spelar en oavgjord mot dem.

Annons

Rickard Söderberg berättar vidare att han trivdes väldigt bra i FKIK.

– Falköpings KIK är en bra förening. Jättegoa tjejer, duktiga fotbollsspelare och ett väldigt ungt lag. Jag trivdes jättebra i föreningen och det är ett steg jag inte ångrar.

Men nu väntar nya utmaningar. Mariebo IK slutade fyra i division 1 Mellersta Götaland och har tidigare varit snubblande nära att nå Elitettan.

– Jag har varit och tittat på Mariebo ett antal gånger och det är skillnad, det är ett steg man ser ganska tydligt. Det är en chans för mig också, så jag är lite egoistisk och väljer att gå hit och upp ett steg. Samtidigt kommer jag till en förening som ska vara med och slåss där uppe i tabellen för att ta ett kliv till. Det är en förhoppning och det var därför jag valde Mariebo, slutar han.