Det är Skaraborgs Läns Tidning som berättar om köpstaden på Sommarlandsområdet utanför Axvall. Den har varit en spökgalleria sedan 2000-talets mitt, då de sista butikerna lämnade byggnaden. Därefter har den förfallit – men enligt tidningen har det nu blivit dags för rivning.

Beslutet om rivning fattades av de nuvarande ägarna Parks and Resorts redan för sex år sedan, men omprioriteringar gjorde att det aldrig verkställdes.

Skara Sommarlands vd Janne Nilsson säger:

– Det skedde en del omprioriteringar inom Parks and Resorts vilket gjorde att pengarna fick ett bättre syfte någon annanstans.

Rivning i september?

Men nu är bollen i rullning. Nästa vecka kommer Janne Nilsson leda ett administrationsmöte med de kvalitetsansvariga samt med entreprenören som fått uppdraget att utföra rivningsarbetet. Det är för övrigt entreprenören som avgör när detta ska ske.

– Vi har anlitat samma entreprenör som rev Teglaskolan och vad jag vet så har de börjat förbereda sig för att starta rivningen i september, säger Janne Nilsson, som länge sett fram mot att bli av med Köpstaden.

Vad den nya ytan skulle kunna användas till har han förstås idéer kring. Han nämner bland annat en form av parkering där event såsom drifting, traktorpulling eller mässor även skulle kunna ta plats.

– Det är bara fantasin som sätter gränserna. Inom två till tre år ska vi ha gjort en kul grej med området, avslutar han.

Annons