Det är den ideella ungdomsföreningen Vocies of Charity, som står för musikalföreställningen med tema mobbning och utanförskap.

— I går på repet kändes det som att det lossnade, vi var helt lyriska efteråt. Det känns riktigt bra inför premiären, säger Helen Sjöberg Rönningsberg, ordförande för Voices of charity.

De har valt just att sätta upp Grinchen eftersom att det är en berättelse om utanförskap och mobbning, ett tema som alltid är aktuellt och som går väl ihop med föreningens arbete. Helen Sjöberg Rönningsberg berättar att målet för projektet är projektet i sig. Det är ensemblens resa som är det allra viktigaste, därför blir det bara tre föreställningar den här gången.

— Vi vill skapa möten mellan människor, och det tycker jag vi har lyckats med. De olika personerna i ensemblen har byggt upp varandra på ett väldigt bra sätt.

Den yngsta i ensemblen är 10 år gammal och den äldsta är 47. Helen Sjöberg- Rönning berättar att det har varit väldigt häftigt att se människor i så spridda åldrar arbeta tillsammans. Ensemblen träffades första gången i slutet av augusti och har övat mellan en till tre gånger veckan på Nyeport sen dess.

Det är mycket som ska ordnas inför en musikaluppsättning: kulisser, kostymer, rekvisita och mycket mer. Biljetter har med hjälp av olika hjälporganisationer skänkts bort till människor som annars inte hade haft råd att gå. För att finansiera projektet har föreningen fått bidrag från sponsorer och olika fonder.

Annons

Musikalen är en tolkning av filmen Grinchen - julen är stulen, eftersom att den är mer välkänd än boken menar Helen. Hon berättar att det är bra om publiken känner igen berättelsen. Tanken är att det ska vara en föreställning för hela familjen, för alla åldrar.

Jul