I före detta Compagniets lokaler på S:t Sigfrids gata har Skövdes nyaste tillskott i skaran av restauranger öppnat. Suave, restaurang och nattklubb, hade under torsdagen smygpremiär i den helt omgjorda lokalen.

– Vi vill inte att besökarna ska känna igen sig. Därför har vi gjort en totalrenovering och gör en nystart på riktigt, säger Natale Michael, som är driftansvarig.

Interiören går i en industriell stil med metall och trä, men även mycket växter.

– Tanken är att det ska harmoniera med vår meny som är inspirerad av de sydamerikanska länderna, med mycket kött, grytor och långkok.

Renoveringen påbörjades den 1 november och har tagit mycket tid och pengar i anspråk.

– Vi har anlitat många hantverkare och själva varit här sju dagar i veckan. Vi har rivit ut allt och byggt nya väggar och fyra barer. Dessutom har vi gjort om köket och minskat dess yta med hälften, säger Natale Michael.

I restaurangen finns 80 platser och man kommer att ha kvällsöppet från och med fredag, alla dagar utom måndagar. Nattklubbsdelen är fortfarande under ombyggnad och kommer att öppna senare.

– I restaurangen kommer gästerna att få en unik upplevelse. Det är ett helt nytt koncept, både för oss själva och för Skövdeborna, säger bar- och restaurangchefen, Alexander Kroon, som utlovar tacos på riktigt och klassiska drinkar med en sydamerikansk twist.

– Det blir mycket koriander, lime och chili.

Annons

Suave ägs av Ibrahim Hussein, som också äger Mike's, tillsammans med en grupp delägare som driver Bullseye Saloon i Lidköping.

– De andra delägarna kommer att vara verksamma i köket och vi kompletterar varann på ett bra sätt. Vi hoppas att resultatet ska falla gästerna i smaken, säger Ibrahim Hussein.

Under torsdagens smygpremiär bjöd man ett 50-tal inbjudna gäster på en avsmakningsmeny bestående av tacos, empanadas och churrasco-burgare, samt ett urval från drinklistan.

En grupp som lät sig väl smaka var familjen Edgren som var mycket nöjda.

– Jättebra smaker och trevligt upplägg, tyckte Livia, Noah, Elisabeth och Jim.

Mat