Falköpingsrevyn visade sin kvalité i år igen. Bovarna blev vinnare i kategorin sång och musik med ett nummer om det svenska försvaret och Rysslands fientlighet mot homosexualitet.

— Det känns jätteroligt. Vi gick in för att vi skulle vinna och nu gjorde vi faktiskt det, säger Jimmy Laakso när vinnarna precis hunnit återvända till hemmaplan.

Representanter för Teaterboven på revy-SM i Kalmar var Andreas Larsson, Jimmy Laakso, Joakim Kanon och Mattias Jarlhed. Vinnarbovarna var skämtsamt kaxiga när de åkte iväg, men det har nu visat sig att det fanns fog för självsäkerheten. Ännu en gång har Teaterboven skördat guld i revy-SM.

— Jag tror att vi träffade mitt i prick, med allt; pride, försvaret och ryssarna. Numret var snyggt framfört och höll hög kvalité, säger Jimmy.

Annons

I en diskussion som gänget höll innan de åkte iväg kom de fram till att deras namn var något i stil med "Världens bästa och mest ödmjuka revyorkester AB".

Driver med ryssarna

Vinnarnumret är en typ av samtida samhällssatir. Bovarna driver med det svenska försvarets kapacitet och på samma gång med den fientlighet som den ryska staten har visat upp mot homosexualitet i landet. Det var första gången Teaterbovens orkester på egen hand åkte till tävlingen.

— Det har varit fantastiskt roligt, men också tröttsamt. Det har gått i ett sedan i onsdags, säger Joakim Kanon.

Numret innehöll en hel del nakenhet och blyga åskådare fick väl titta åt ett annat håll. Uppenbart är dock att både publik och jury uppskattade humorn som presenterades bitvis i enbart kalsonger.

— Det känns lite tomt nu, det var ett högt tempo hela tiden och ett avbrott i vardagen, säger Martin Jarlhed.

Gänget uppmanar alla att gå in på deras hemsida och titta på vinnarnumret. De hoppas också att så många som möjligt vill se årets föreställning i höst.