Skövde HF hade kniven mot strupen inför onsdagens bortamatch mot Kristianstads HK. I och med de senaste veckornas resultat, med förluster mot Skuru IK som BK Heid, skulle en ny förlust mot Kristianstad vara dyrbar. Dels skulle Skara HF vara klart för slutspel, samtidigt som målskillnaden till Kungälvs HK i praktiken skulle vara ointagbar.

Viktig match således med väldigt mycket på spel.

Då presterade Skövde och tog den segern som de behövde så innerligt mycket.

Men vägen till de två poängen blev ingen enkel resa för Skövde. Tvärtom inledde Skövde tungt och låg under med 4–0 redan efter fem minuter.

"Var den stora förändringen"

Till slut lyckades dock Skövde vända matchen och resultatet, trots underläge även i halvtid. En stark andra halvlek av Skövde gjorde att resultatet skrevs 23–25 till gästerna.

– Vi vänder väl matchen efter 4–0, 6–1 och 9–4. Därefter skiftar vi lite spelare och de sista 45 minuterna spelar vi vår handboll. Steg för steg kommer ikapp till 16–16, innan de går till 19–16. Men sedan håller vi Kristianstad nere på fem mål de första 27 minuterna av andra halvlek. Det är jag väldigt imponerad över, säger Skövde HF:s tränare Rasmus Poulsen efter matchen.

Vad berodde det på att ni lyckades vända efter den tunga starten?

– Dels att vi skiftade spelare. Speciellt Ida Eriksson och Anna Dalström som går in i det centrala försvaret. Det gör att vi fick defensiven stabiliserad och fler kontringar. Det tycker jag faktiskt var den stora förändringen.

Annons

Segern gör att Skövde nu är uppe på lika många poäng som Kungälv, om än med en match mer spelad än såväl Kungälv som den andra konkurrenten Skara.

De två sist nämnda har två matcher kvar medan Skövde HF spelar sin sista match på fredag nästa vecka mot Lugi HF.

– Vi ska fortfarande ha lite hjälp, men nästa runda blir väldigt intressant, konstaterar Poulsen.

Hur ser du på era chanser att nå slutspel?

– Alltså när matchen startar så är det ju 50/50. Men Lugi är ju "best of the rest", efter de tre topplagen. Så det blir ju väldigt tufft för oss. Vi har möjligheten, men det kräver säsongens bästa prestation om vi ska ha poäng i sista matchen.

Kristianstads HK–Skövde HF

23–25 (16–14)

Målskyttar, Skövde: Hannele Nilsson (3), Elisabeth Collado, Marielle L..

Kristianstads HK–Skövde HF

23–25 (16–14)

Målskyttar, Skövde: Hannele Nilsson (3), Elisabeth Collado, Marielle Lideskär (3), Anna Dalström (4), Emma Wahlström, Elma Örtemark, Julia Ehn (3), Elma Örtemark, Cecilie Specht (4), Nora Jakobsson Van Stam, Johanna Flygelholm (2), Ida Eriksson.