Varje år anordnar Världsnaturfonden denna dag för att uppmana makthavarna att ta ställning för planeten.

Det sker i Skövde

Måndag 20 mars

Solenergi på gång! Hugo Franzén, energikonsult och solenergiexpert, ber..

Det sker i Skövde

Måndag 20 mars

Solenergi på gång! Hugo Franzén, energikonsult och solenergiexpert, berättar om den senaste tekniken

Låna en lastcykel - nu kan du med endast ett lånekort låna en lastcykel via Stadsbibliotektet vid Kulturhuset!

Torsdag 23 mars, kl 19.00

Filmvisning Biograf Oden- Den franska filmstjärnan Melanie Laurent och juristen Cyril Dion reser världen runt och samlar idéer om hur planeten kan fortsätta vara en beboelig plats, även i framtiden.

Lördag 25 mars

Botanisera med Balthazar Varför behöver insekter hotell? Världens högsta träd? Tillsammans gör vi egna krukor, planterar frön och bygger egna växtlabyrinter.

Det är klockan 20:30- 21:30 som världen tar ställning för att uppmärksamma klimatfrågan. Även i Skövde vill man uppmärksamma det som nu kallas för en högtidlig stund. Detta firas med en vecka av aktiviteter för alla åldrar.

Måndag den 25 mars, håller Hugo Franzén i en föreläsning där han berättar om den senaste tekniken inom solceller.

Torsdagen den 23 mars, bjuder Skövde Kulturhus på filmvisning, Imorgon heter filmen och är en fransk film som tar upp viktiga miljöfrågor.

Lördagen 25 mars, 20:30 -21:30. Det är nu som alla Skövdebor kan vara med och delta i denna manifestation genom att under denna tid släcka ljusen där hemma, för jorden.

Ludvig Isaksson berättar att hela tanken med denna manifestation är att uppmärksamma problemet, informera medborgarna om innebörden av dessa frågor och hur viktigt det är att jobba mot dem.

– Jag försöker själv göra det, förra året hade vi släckt ljusen hemma och det ska vi göra i år igen, säger han.

– Genom olika aktiviteter som får oss alla att tänka till kring vårt sätt att leva hoppas vi att fler går från ord till handling, säger Sari Strömblad, miljöstrateg i Skövde kommun.