Det är i en intervju med Skaraborgs Läns Tidning som Tom Lundgren talar ut om den tunga tid han har bakom sig. Som 16-åring flyttade han från Skara till Örebro för att börja på hockeygymnasium, men bara några månader senare förändrades allt då hans mamma Åsa fick veta att hon hade cancer (malignt melanom).

För Tom blev ishockeyn ett stort stöd under den här tuffa tiden.

– Ja, det var en befrielse att komma ner till ishallen, tjöta med grabbarna i laget om vanliga saker och bara släppa tankarna, åtminstone försöka göra det. Spelmässigt gick det helt okej trots allt.

I slutet av april 2015 var Åsas sju månader långa kamp över.

Annons

– Vi, närmsta familjen, var där hela dagen. Då var hon inte stark, sa inte många ord. Det var ändå en väldigt fin dag vi fick tillsammans, ett värdigt avslut. ”Jag vill att du fortsätter med hockeyn i Örebro. Följ dina drömmar. Lev i nuet. Ta hand om varandra, sa hon till mig.

– Pappa och moster stannade kvar medan vi andra åkte hem för att sova. Vid tvåtiden på natten ringde de och berättade att hon hade somnat in. Jag kommer så väl ihåg det. Då var det slut, säger Tom i SkLT.

På bröstet har han gjort en tatuering för att hedra hennes minne:

Mamma

711011

150427

”Närmast hjärtat, som du alltid varit kommer du alltid att vara.”, skrev han i ett inlägg på sin Instagram.

Mot Mariestad i söndags gjorde Tom sitt allra första mål i Hockeyettan, och han vill gärna förlänga den sviten – på mammas födelsedag.

– Direkt när spelschemat kom såg jag att vi hade match just den dagen. Det skulle vara roligt att kliva fram och vinna med 1–0, och att hänger jag dit den, säger Tom Lundgren.

LÄS OCKSÅ: Tom: "Fruktansvärt skönt att komma hem"