Att VR-teknik (virtual reality) är på stark frammarsch fick de som besökte Sweden Game Arena och Conference verkligen klart för sig. På mässan som arrangerades i höstas fanns flera företag som visade upp VR-teknik och utställarna märkte av stors intresse.

— När det var som mest hektiskt på lördagen hade vi fyra timmars kötid för att prova vårt spel, säger Alexander Milton på företaget Mostly harmless Games.

Han kommer tillsammans med Daniel Ström från Guru Games och Jiro Yoshida från Lone Hero Studios åka till San Fransisco. Med sig har de också Per Holmén som arbetar på spelinkubatorn på Gothia Science Park. Dessutom befinner sig Per-Arne Lundberg från inkubatorn i USA under ett helt år för att knyta kontakter.

— Vi åker till mässan för att visa upp oss och våra spel. Målet är att hitta investerare till vårt företag eller projekt, säger Daniel Ström.

Annons

Att VR är hett råder det ingen tvekan om. VR-glasögon till smartphones är utsett till årets julklapp och utvecklingen går framåt.

— Tekniken växer mycket och börjar ta plats även utanför spelbranschen. IKEA har börjat använda tekniken för att kunder ska kunna möblera ett rum med deras möbler och vårt företag håller på att utveckla ett spel som ska användas av sjuksköterskor inom Västra Götalandsregionen i utbildningssyfte.

Gothia Science Park är med och finansierar resan och från deras håll ser man positivt på att företagen åker till USA.

— Det är viktigt för våra företag att se det senaste. Från vår sida ser vi resan både som omvärldsanalys och kompetensutveckling, säger Anne-Marie Kaufmann på Gothia Science Park.

Tanken är att Per-Arne Lundberg ska boka möten och träffar för de svenska företagen. För Daniel Ströms del blir dock USA-vistelsen längre än bara VRX-mässan i San Fransisco.

— Efter mässan åker jag vidare till Seattle för att besöka Microsofts Xbox-huvudkontor.