— Det känns både stort och hedrande att vi blir nominerade till en sådan fin utmärkelse med vårt Aspö Eko-logi. Genom Aspö Eko-logi och den helhet som bildas med gården och förskolan visar vi att det är möjligt att fokusera på både ekologisk och social hållbarhet och samtidigt bygga till priser så att människor har råd att bo där, säger Dan Sandén, vd på Skövdebostäder, i ett pressmeddelande.

FAKTA: Årets samhällsbyggare

Kategorin är öppen för kommuner, landsting, regioner, företag, organisationer och kommunal..

FAKTA: Årets samhällsbyggare

Kategorin är öppen för kommuner, landsting, regioner, företag, organisationer och kommunala bolag.

I juryn: Jonas Nygren, tidigare KSO i Sundbyberg (S) och vinnare i Årets superkommun 2015, Karin Pilsäter, tidigare riksdagsledamot (L) och statssekreterare, Kristina Axén-Olin, tidigare finansborgarråd Stockholm Stad (M), Maria Larsson, tidigare barn- och äldreminister (KD). Juryns ordförande är Olov Carlsson, chefredaktör och vd på Dagens Samhälle.

Aspö Eko-logi är en av tre nominerade till utmärkelsen Årets samhällsbyggare. Priset går till ett framtidsinriktat projekt eller en nyskapande förändring som rör bostäder, energi, infrastruktur eller social/miljömässig hållbarhet. Vinnaren presenteras på Stora Samhällsgalan i Stockholm den 10 maj. Övriga nominerade till Årets samhällsbyggare är Lindbäcks och Rikshems samarbete för industriellt träbyggande och Sjöängen i Askersund, bryggan mellan kunskap och kultur.

- Jag är oerhört stolt över att vi lyckas få till helheten i det här projektet. Att vi lyckas kombinera tre tuffa miljömärkningar, bevara och utveckla gårdsmiljön och samtidigt väva in människan och den sociala hållbarheten känns fantastiskt. Att vi nu får nationell uppmärksamhet för detta är extra roligt, säger Dan Sandén.