– Efter en lång vinter finns en stark längtan efter sol och värme hos Skövdeborna i sommar. Många vill säkra upp med några varma veckor utomlands. De litar nog inte riktigt på den svenska sommaren efter några år med ostadigt väder, säger Anna Johansson, säljchef på Ticket i Skövde.

FAKTA: Resefavoriter

1. Mallorca


2. Kreta


3. Rhodos


4. Split


5. Munchen


6. Cyper..

FAKTA: Resefavoriter

1. Mallorca


2. Kreta


3. Rhodos


4. Split


5. Munchen


6. Cypern


7. Barcelona


8. London


9. New York


10. Kos


Källa: Ticket, Bokningar i Skövde med avresa under sommarsäsongen, maj-oktober.

Enligt Tickets Sifo-undersökning säger 43 procent i regionen att det är en längtan efter sol och värme och att få några garanterade varma veckor som gör att de vill åka utomlands i sommar. Mest bokat i sommar är Mallorca, följt av Kreta och Rhodos. Men det resmål dit resandet ökar allra mest av alla resmål på topplistan är Munchen.

– Sommarens raket är Munchen. Skövdebornas intresse för att åka dit är ovanligt stort i sommar, säger Anna Johansson.

Enligt Tickets Sifo-undersökning säger 46 procent i regionen att de planerar att åka utomlands i sommar och ytterligare 20 procent säger att de kanske ska åka utomlands.

– Skövdeborna är väldigt ressugna i sommar, men väljer trygga klassiker som till exempel Grekland, Spanien, Cypern och Kroatien till följd av oroligheterna i världen. Efterfrågan på resor till Turkiet minskar däremot i sommar, säger Anna Johansson.