Den 7-9 juli hålls Peace & Love i Borlänge. Då spelar artister som Lars Winnerbäck, Anna Ternheim, Ison och Fille, Graveyard, Melissa Horn och Mustasch. Och så Browsing Collection.

— Det är jättekul, säger gitarristen Moa Lenngren.

Punkrockbandet från Skövde har haft ett intensivt år med spelningar på flera av landets stora festivaler och rockscener som Debaser Strand och PSB i Stockholm.

Och framgångarna fortsätter alltså.

Annons

— Peace & Love är absolut en av de största spelningar vi fått. Många av våra tidigare stora spelningar har varit via Studiefrämjandet eller osignad scen, där man kvoteras in. Nu är det på riktigt, nu presenterades vi med Mustasch och Graveyard. Det är jättecoolt, konstaterar Moa Lenngren.

Browsing Collection är också klara för Vicious Rock festival i Trollhättan den 2 juli, men de hoppas att det blir fler speltillfällen. Om inte Moas arm ställer till det. För några veckor sedan snubblade gitarristen och satte sig på vänsterhanden, som klämdes mot en trottoarkant. Hon bröt armen på två ställen.

— Frakturen var värre än läkarna trodde, så nu har jag en stålställning på armen. Jag har tappat känseln i fingrar och kan inte röra på dem. Det suger verkligen.

Nu har bandet fått ställa in alla spelningar fram till mars nästa år.

— Jag får ta av ställningen dagen före julafton. Då får jag börja sjukträna, förklarar Moa, hoppas få tillbaka rörligheten.

Men har hon otur kan läkningen ta längre tid, i värsta fall uppåt ett år.

— Det är lite nervöst. Men nu har vi mycket tid till över till annat. Vi planerar för en ny skiva bland annat.