Åtta raka matcher utan en enda trepoängare och en tung derbyförlust senast mot Mariestad. Ja, det var de dystra förutsättningar som Skövde IK lämnade Billingehov med för bortamatch på onsdagen. Men nog fick vara nog och när allt var sagt och gjort mot topplaget Köping HC hade SIK inkasserat en efterlängtad trepoängare.

– Det var såklart viktigt poängmässigt men det visar också att vi kan slå topplagen. Vi var värda tre poäng i dag, myser tränare Johan Hellström.

Skövde ledde med 2-1 efter två spelade perioder och kunde vinna matchen efter en kollektivt stark defensiv insats i tredje.

– Vi spelar moget utan puck, jobbar klart alla situationer och visar offervilja i skottlinjen. Sedan är vårt boxplay ruskigt bra i dag.

19-årige backen Max Kardevall, som är på lån från HV71:s J20-lag, gjorde debut i Skövde IK-tröjan mot Köping och stod för en säker insats.

Över 100 utvisningsminuter

Mot slutet av matchen bröt ett jättebråk ut. Det ledde till att sammanlagt över 100 utvisningsminuter utdömdes.

– Det blir gruff i mittzon mellan två lag som verkligen står upp för varandra. Några av våra spelare och några av deras ryker ihop och domaren dömer flera matchstraff. Jag tror att han gör rätt, säger Hellström.

Johan Planeby gjorde Skövdes enda mål i derbyförlusten mot Mariestad i måndags. På onsdagen slog han till igen, denna gång med det matchvinnande målet.

Annons

– Han är bra och har börjat hitta sin roll offensivt. Hans kontor är framför mål och i dag är han där han ska vara och styr in en puck i powerplay.

Fagerblom matchhjälte

Målvakten Hugo Fagerblom fick åter förtroendet i Skövdekassen och tog på onsdagen revansch efter den tunga hemmadebuten. Han storspelade nämligen och räddade 31 av 32 skott.

LÄS MER: Fagerblom efter tuffa hemmadebuten: "Kom snett in i matchen"

– Hugo spelar stabilt. Returerna går dit de ska och det är inga konstigheter alls. Han gör det verkligen jättebra i dag och det var kul att han fick spela bra efter att ha haft lite studs emot senast mot Mariestad, berömmer Hellström.

Härnäst väntar hemmamatch mot Lindlöven på söndag.

– Vi slog dem senast men de har verkligen kommit igång på slutet, så det kommer bli tufft, avslutar Johan Hellström.

Matchfakta

Köping HC-Skövde IK

1-2 (1-1, 0-1, 0-0)

Målskyttar, Skövde: Rasmus Gustafsson, Jo..

Matchfakta

Köping HC-Skövde IK

1-2 (1-1, 0-1, 0-0)

Målskyttar, Skövde: Rasmus Gustafsson, Johan Planeby.

Skott: 34-31

Utvisningsminuter: K: 72 S: 66

Publik: 317

Domare: Thomas McCarthy