Det var i onsdags som vi kunde berätta att Skövde HF inte kommer förlänga kontraktet med Magnus Frisk efter den här säsongen, vilket klubben bekräftade senare samma kväll.

Frisk började träna Skövde HF 1994 – och hade sportgruppen fått bestämma skulle den epoken ha fortsatt ett tag till.

– Vårt förslag var en förlängning med Magnus på 2+1 år, där man under plusåret skulle titta på en övergång med ersättare och en ny roll i föreningen för Magnus inför 2022, som styrelsen har satt upp som vision.

Annons

Men en majoritet i styrelsen röstade för ett skifte på tränarsidan, menar Dejan Vulevic, som är ansvarig för sportgruppen samt med i styrelsen som kassör.

– Jag tycker klubben bör fokusera på andra saker i det här skedet, säger Dejan, utan att vilja gå in närmare i detalj på vad.

Enligt Dejan har han forcerat styrelsen att ta beslut i tränarfrågan så att det inte drar ut på tiden.

– Tyvärr blev tajmingen olycklig, att det kom ut precis innan Skurumatchen.

Dagen efter, i fredags, hade han möte med representanter från spelartruppen.

I veckan ska sportgruppen försöka få till en träff med styrelsen för att få svar på en rad frågor kring tränarbiten.

– En ny sportgrupp kommer att formas och jobba för framtiden. Vi har lagt fram det tränarförslag vi trodde på, men det röstade man inte för, säger Vulevic som inom kort kommer att avsluta sina åtaganden i klubben.

– Det hade jag meddelat redan innan detta. Officiellt kliver jag av efter det extra årsmötet den 6 december. Sportgruppen kommer att stötta Magnus säsongen ut, säger Dejan Vulevic.