I går blev det klart att Filippa Nyman flyttar hem till Skövde HF efter ett år i Sävehof. Nu har Skövde presenterat ytterligare ett nyförvärv inför nästa säsong – danskan Olivia Black.

– Jag kan spela alla tre niometerspositionerna, men är som bäst på vänsternia. I anfallsspelet ligger mina färdigheter i mitt skott från distans och i genombrottsspelet. I försvar kan jag också spela på alla positioner, här är min styrka min förmåga att uppfatta spelet och min kroppsbyggnad, säger 24-åringen till klubbens hemsida och fortsätter:

– Jag har fått ett mycket bra intryck av Skövde och är väldigt exalterad över att börja spela i Skövde HF. Jag tror att Skövde HF kan hjälpa mig att utvecklas som person och handbollsspelare. Jag hoppas jag kan hjälpa Skövde HF tillbaka i SHE-slutspelet.

Black kommer senast från spel i danska division 1-laget Roskilde där hon gjorde fem säsonger. Hon har dessutom erfarenhet från spel i ungdomslandslag.

"Oliva är en kraftfull vänsternia som även kan spela på de övriga niometers positionerna. Hon har ett bra skott och är en stark genombrottsspelare. Olivia är också en duktig försvarsspelare som kan spela både tvåa och trea bakåt, vilket bidrar till klubbens önskan att ha bra tvåvägsspelare i laget.", skriver Skövde HF på sin hemsida.

Annons

Detta blir klubbens andra värvning från Danmark. Den första var Cecilie Vistisen Specht.

Relaterat: Nyman tillbaka i Skövde HF
Relaterat: Ehn förlänger med Skövde HF
Relaterat: Danska klar för Skövde HF