Säsongsstarten i SHE kommer allt närmare. Om knappa tre veckor är det dags för Skövde HF att inleda säsongen 2019/20 hemma mot BK Heid.

Som en uppladdning inför detta var Skövde HF i Prag i helgen för Slavia Cup. För motståndet stod KPR Jelenia Gora (Polen), DHK Banik Most (Tjeckien), SSK Presov (Slovakien) och Slavia Prag.

Och cupen visade sig bli en succé för Skövde HF. Seger mot Jelenia Gora, knapp förlust mot Banik Most och ny seger mot Presov gjorde att cupsegern stod på spel i den sista matchen mot Slavia Prag. De sist nämnda var ett bekant motstånd i från Annliz Cup, då de föll med 22–18 i placeringsmatchen.

I Prag blev det dock ingen upprepning av den historien då Skövde HF vann med 27–18 och därmed vann cupen.

– Det har varit en superbra helg för lagbygget, säger SHF-tränaren Rasmus Poulsen till klubbens hemsida.

– Vi har hittat rollerna i spelet mer både bakåt och framåt i helgen. Vi har fått defensiven att fungera mycket bättre och det har gett oss mer kontringar än tidigare. Det är superbra. I anfallsspelet har vi också hittat våra roller mer. Vi har fått en mycket bättre lagkänsla och förståelse för varandra i spelet.

Annons

Nu återstår två träningsmatcher innan seriepremiären den 15 september. I dem står IF Hellton och IF Hallby HK för motståndet.