Skövde HF studsade tillbaka direkt efter den tunga förlusten senast mot serieledande Höör. På torsdagen hemmaslog SHF VästeråsIrsta efter att ha gjort en riktigt bra första halvlek.

– Vi var med från början och i första kändes det som att de (VästeråsIrsta) inte riktigt hade tempot som de haft tidigare under säsongen, säger Skövde HF-målvakten Annie Linder.

Ställningen var 17-11 i halvtid. I andra var det ett betydligt bättre bortalag som kom till spel.

– De visade hur duktiga de är i andra. Därför var det viktigt att vi spelade bra i första, så vi kunde hålla undan på slutet.

"Jävligt orolig på slutet"

Hon blev stor matchhjälte och bidrog starkt till att Skövde HF kunde hålla ledningen intakt och till slut vinna matchen.

– Det känns riktigt bra att få avgöra. Men jag var jävligt orolig på slutet.

Ja, då var det minst sagt spännande. Men Linder både räddade skott och satte bollar i motståndarnas mål. Bland annat sköt hon ett avgörande mål på slutet.

– Det var skönt att sätta den sista bollen, jag tänkte inte ens utan bara sköt. Det var grymt härligt att se den gå i nät.

SHF vann till slut med 34-32.

– Vi blir bättre och bättre för varje match som går, laget utvecklas och vi motbevisar alla som tvivlade på oss inför säsongen, avslutar Annie Linder.

Matchfakta

Skövde HF-VästeråsIrsta

34-32 (17-11)

Målen, Skövde: Olivia Black 7, Julia Ehn 6,..

Matchfakta

Skövde HF-VästeråsIrsta

34-32 (17-11)

Målen, Skövde: Olivia Black 7, Julia Ehn 6, Emma Wahlström 5, Elisabeth Collado 3, Hannele Nilsson 3, Cecilie Specht 2, Annie Linder 2, Filippa Nyman 2, Nora Jakobsson Van Stam, Marielle Lideskär.

Publik: 551

Annons