Den 6 december arrangerade Skövde HF ett extrainsatt årsmöte för fyllnadsval till styrelsen. Där beslutades det att sportansvarige Martin Henrysson samt suppleanten Andreas Nieroth skulle utgöra den sportgrupp som ska ta fram förslag på efterträdare till nuvarande huvudtränare Magnus Frisk. I sin process att få fram dessa förslag valde de att involvera både spelare, ledare och medlemmar i klubben.

– Förra veckan hade vi möte med spelarna i A-truppen för att höra hur de vill och tror vi ska jobba för att nå vår vision. Vi vill utnyttja den kompetens som finns inom klubben, säger Henrysson.

Vad sades på mötet med spelarna?

Annons

– Olika åsikter finns alltid men när sportgruppen sammanställde spelarnas tankar så känner vi att det finns en någorlunda samstämmighet och önskad bild om vad spelarna tycker.

Den 15 december presenterades Vision 2022 som klubben har valt att kalla den. Detta är mål som klubben har satt där det bland annat står att Skövde HF ska vara med och utveckla svensk damhandboll och att de hoppas vara i SM-final 2022. Det är också mot denna vision som klubben jobbar när man tittar på alternativ till tränarposten.

Hur många namn har ni kommit fram till?

– Jag vill inte avslöja det, med all respekt, men vi har självklart sonderat terränger med lämpliga kandidater. Det är viktigt att riktningen vi tar förankras internt först. När vi presenterar allt kommer vi även att presentera hur vi jobbat och hur profilen på den tränare vi väljer ser ut, säger Henrysson.

Tittar ni på tränare utanför Sverige?

– Det vill jag inte kommentera.

När planerar ni att presentera ny tränare?

– Styrelsen ska få våra namnförslag om några veckor och därefter blir det kontraktpåskrivning. Så förhoppningsvis inom en snar framtid. Vi har en extern och intern press på oss att det ska gå fort. Men det viktigaste är att det blir rätt. Inte att det går snabbt, säger sportansvarige Martin Henrysson.