Hänger du på gym eller gillar att träna i största allmänhet? Då är det dags att boka in den 19 januari i almanackan. Då ordnas gruppträningseventet Skövde Heartbeat i Valhall i Skövde.

Bakom idén och initiativet står Tobias Qvist och Kajsa Phalén, som båda bor i Skövde. Tobias Qvist bodde tidigare i Falköping. Tobias och Kajsa är personliga tränare, de jobbar fristående och är inte knutna till något speciellt gymföretag.

Idén om ett gruppträningsevent har legat och puttrar i bakhuvudet i ett par år. När de båda bestämde sig för att genomföra det blev det tummen upp direkt från samtliga gym och en yogastudio som har verksamhet i Skövde.

–I större städer finns liknande evenemang, där flera hundra människor samlas för att träna i grupp, bland annat i Globen. Det är jättemäktigt. Med lite annorlunda belysning och flera tränare på scenen blir det en helt annan dynamik. Den känslan vill vi ta till Skaraborg, säger Kajsa.

Eventet startar på morgonen och pågår hela dagen. Varje pass är 20 minuter, alltså betydligt kortare än ett normalt pass som brukar vara en timme.

– Det är bara för att man ska ha chans att prova flera olika pass, säger Tobias.

Passen kommer att ledas av flera tränare från scenen. Det blir step up, yoga, zumba, boxinspirerade pass, högintensiva intervall pass och det som sägs vara världens populäraste träningspass - bodypump, där man jobbar med lätta vikter och en step up - bräda.

Annons

– Tänk när vi ställer upp hundra bräder på rotundans golv och alla kör på. Det är en riktig powerkänsla, säger Kajsa.

Mitt på dagen kommer det att bli en styrketävling.

– De flesta som deltar i gruppträning är tjejer. Men vi vill ju även att fler killar ska vara med, därför tror vi den här tävlingen kan locka fler, säger Tobias.

Förutom pass blir det föreläsningar i träning, motivation och kost. Det blir också en mässa.

Den som vill delta i träningen löser en biljett som gäller för fem pass. Vill man bara komma och kolla, kika på mässan och låta sig inspireras av träningarna så kostar det gratis.

Gym