Annons

Det har spekulerats ett tag var Petra Skogsberg ska spela nästa säsong. Det har pratats både om Skara och Skövde HF. Hennes kontrakt gick ut med Lugi och för ett tag sedan skrev hennes sambo Joakim Svensson på för IFK Skövde.
Nu har även Petra bestämt sig om framtiden – och det blir spel i Skara HF, klubben hon en gång började spela handboll i. Därefter gick hon vidare till Skövde HF och spelade tre SM-finaler innan hon blev proffs i Danmark. Under årens gång har hon gjort 65 A-landskamper och varit med på flera stora mästerskap med blågult.
- Det började egentligen med att hon följde med oss till bortamatchen i Helsingborg i vintras. Då börjades det prata lite lätt. Därefter träffades vi ansikte mot ansikte här i Skara i början av mars och då blev det mer konkreta diskussioner. Det kändes redan där och då att det fanns ett intresse från hennes sida att komma hem, säger Emil Persson i Skara HF:s sportgrupp.
Vad betyder den här värvningen för er?
- Jättemycket. Det är återigen ett bevis på att vi har något som faktiskt lockar och känns spännande. Vi räknar och tror på ett ökat intresse, både sponsormässigt men även publik.

 

Petra kommer alltså ikläda sig rollen som spelande assisterande tränare.
- Hon är en ledartyp, det har man om inte annat sett vid timeouterna under Lugis matcher där hon pratar mycket och är en pådrivare. Med all sin erfarenhet och kunnande kommer hon kunna visa för våra unga spelare vad som krävs för att nå upp till yttersta nivå. Hon är 29 år, men har mycket kvar att ge som handbollsspelare. Hon hade lika gärna kunnat flytta till Danmark och spelat två-tre år till där, men vi är förstås tacksamma att hon valt oss, säger Emil Persson.
Till sommaren går flyttlasset från Lund till Skövde. Kontraktet är på ett år.
Så här säger Petra om varför det blir Skara:
- Framför allt känner jag att vill testa på att vara assisterande tränare. Det känns spännande och det är något som jag skulle kunna tänka mig i framtiden. En lagom språngbräda. Mycket det som lockade, likaså två systrar och så verkar det som det blir en satsning.
Du har valt mellan Skara HF och Skövde HF. Har det varit ett svårt val?
- Ja, absolut. Men det har växt fram med tiden och nu känns det bra. Det kommer så klart bli en viss skillnad och ta lite tid att anpassa sig till en lite lägre nivå än vad jag är van vid, men det ska vi nog kunna klara av.
När hade du den lila Skara HF-tröjan på dig senast?
- 2002, elva säsonger sedan. Nu är det dags att sluta cirkeln, säger Petra Skogsberg.