– Skaraborgsdagarna handlar om att bygga starka samarbeten mellan den offentliga sektorn, näringslivet, akademin och myndigheter. Tillsammans kan vi göra Skaraborg ännu mer attraktivt genom att främja investeringar, rigga oss för framtidens kompetenser och använda digitaliseringens positiva effekter, säger Skaraborgs kommunalförbunds ordförande Katarina Jonsson Skövde och vice ordförande Jonas Sundström Lidköping som gemensamt inleder dagen, i ett pressmeddelande.

Övergripande syfte för Skaraborgsdagen är strategier för hållbar tillväxt. Kompetensförsörjning och digitalisering är avgörande aspekter av hållbarhet och regional utveckling, och ställer samtidigt stora krav på arbetslivet.

Genom att möta andra med samma utmaningar, och samtidigt se Skaraborgs potential, hoppas dagarna bidra till stolthet och handlingskraft. Programmet i år vill visa på vikten av förflyttning genom möten och samtal.

– Alla platserna är fyllda, så viljan att få träffas och prata Skaraborgs framtid är stor. Det ger oss råg i ryggen att fortsätta utvecklingen framöver, fortsätter ordförande Katarina Jonsson som ser fram emot en spännande dag med stort nätverkande.

Bland talarna på programmet finns Metsä Tissues Sverigechef Jani Sillanpää, nationalekonomen Lina Bjerke, entreprenören Marie Andervin och affärsängeln och it-evangelisten Joakim Jardenberg.