Inspelningen av SVT:s populära söndagsunderhållning Mästarnas mästare ska snart inledas. På onsdagen presenterades de tio deltagarna, som är indelade i två grupper.

I grupp två återfinns Kenneth Hansen, legendarisk rallycrossförare från Götene.

– Kenneth kommer säkert att göra en storstilad insats, och motorsportsmänniskor verkar vara roliga tycker jag. Jag minns bilder av när Kenneth sprang ur sin bil och var arg på en kollega efter målgång. De kommer vi säkert att veva några gånger, säger programledaren Micke Leijnegard under SVT:s sändning av presentationen.

Hansen tog 14 EM-guld och tio SM-guld under sin aktiva karriär, vilket gör honom till en av de stora inom svensk motorsport. 58 år gammal är han klart äldst under kommande säsong av Mästarnas mästare.

– Jag tror inte hans ålder kommer avgöra för mycket, för det är det som är kul med Mästarnas mästare. Tävlingarna är så blandade, just för att vem som helst ska kunna vara med och mäta krafterna, säger Leijnegard.

Skaraborgaren lade ner sin aktiva karriär 2011 men syns fortfarande vid motorbanor runt om i världen. Numera som stöd åt sönerna Kevin och Timmy, som gjort succé i rallycross-VM i år.

Programmet har premiär våren 2020.

Relaterat: Bröderna Hansen tappade mark i VM-toppen

Deltagarna i Mästarnas mästare 2020:

Grupp 1: Susanna Kallur, häcklöpning, Michel Tornéus, längdhopp, Josefine Öqvist, fotboll..

Deltagarna i Mästarnas mästare 2020:

Grupp 1: Susanna Kallur, häcklöpning, Michel Tornéus, längdhopp, Josefine Öqvist, fotboll, Jörgen Kruth, MMA, thai- och kickboxning, Ida Ingemarsdotter, längdskidor

Grupp 2: Frida Hansdotter, alpint, Pernilla Johansson, thaiboxning, Kim Källström, fotboll, Henrik Windstedt, puckelpist/friåkning, Kenneth Hansen, rallycross

Annons