Helgen efter försäsongscupen på hemmaplan spelade Skara HF i helgen nya träningsmatcher i Kungsbacka.

Laget inledde med seger på fredagen. Då fanns Sofia Berndtsson – som i våras meddelade att hon skulle sluta – bland annat med i laget. Hon gjorde sex mål i Skaras fyramålsvinst mot allsvenska HK Aranäs, även om hon inte är klar för spel kommande säsong. 21–17 blev resultatet efter att Skara hämtat upp ett tvåmålsunderläge.

– Skönt att få sätta dit mina lägen i dag och flera mål när det behövdes som mest. Det kändes också att jag var delaktig i anfallsspelet, sade Berntsson till klubbens hemsida.

Relaterat: Skara HF inledde säsongen med målkalas – så gick snacket efter

Det blev därefter en ny seger på lördagen. 28–26 mot Önnereds HK – ett lag som Skara stöter på fler gånger i SHE kommande säsong.

– En solid insats överlag av våra spelare, sade tränaren Magnus Frisk till hemsidan.

Den tredje och sista Skaramatchen i turneringen spelades redan klockan 9 på söndagsmorgonen. Återigen stod en seriekonkurrent på andra sidan, och återigen vann Skara HF. 26-23 blev segersiffrorna mot Kungälvs HK och Skara tog därmed full pott i försäsongsturneringen.

Ett styrkebesked för de lila, som kommande lördag möter Boden och VästeråsIrsta i Västerås. SHE-premiären spelas den 14 september hemma mot Kungälv.

Relaterat: Frisk nöjd med rivstarten på träningsmatchandet: "Det har varit värdefullt"
Relaterat: Roos tillbaka – trots avslutet: "Går inte och är rädd för det längre"